PNL boicotează şedinţe în Parlament. PSD, reacţie: Senatul nu e în vacanţă parlamentară

PSD reacţionează, după ce senatorii PNL au anunţat că nu vor veni la şedinţa de plen. 

Preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, a afirmat că şedinţa plenului de miercuri este necesar să se desfăşoare cu prezenţa fizică a parlamentarilor pentru decizii referitoare la organizarea acestui for legislativ şi la raportul Consiliului de monitorizare a implementării Convenţiei privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi.

"Avem mai multe decizii de luat în legătură cu organizarea Senatului, un raport al unei instituţii aflată în coordonarea Senatului, care aşteaptă de luni să aibă un vot din partea plenului şi asta se poate doar prin prezenţa efectivă a senatorilor. Este vorba de Comisia de monitorizare a persoanelor cu dizabilităţi", a explicat Cazanciuc.

"Senatul nu este în vacanţă parlamentară"



El a menţionat că votul va avea loc cu respectarea normelor sanitare impuse ca urmare a pandemiei de COVID-19.

"Senatul nu este în vacanţă parlamentară, ci în plină sesiune. Senatorii trebuie să fie la serviciu. Faptul că PNL s-a obişnuit în ultimele trei săptămâni să nu vină la serviciu este decizia lor. Senatorii PSD au fost în plenul Senatului şi săptămâna trecută şi astăzi. Să explice PNL de ce nu vine, dacă nu vor veni", a subliniat Robert Cazanciuc.

Pe proiectul ordinii de zi a plenului Senatului erau înscrise modificări în componenţa Biroului permanent şi propunerea de revocare a preşedintelui Consiliului de monitorizare a implementării Convenţiei privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi, Florinel Butnaru, scrie Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel