Pete de înghețată, pe haina preferată: cu un ingredient banal din bucătărie rezolvi problema

Pete de înghețată, pe haina preferată - cu un ingredient banal din bucătărie rezolvi problemă. Sursa - Pexels
Pete de înghețată, pe haina preferată - cu un ingredient banal din bucătărie rezolvi problemă. Sursa - Pexels

Vara înghețata nu lipsește niciodată din meniul nostru și, drept urmare, ne putem confrunta cu un inconvenient semnificativ: petele de pe hainele preferate.   

Dar nu vă faceți griji, cu acest ingredient pe care îl folosești zi de zi, problema petelor poate fi ușor rezolvată. Să recunoaștem: nu doar copiii sunt înnebuniți după înghețată, ci și noi adulții nu-i putem rezista.

La urma urmei, în zilele caniculare ce poate fi mai bun decât o înghețată răcoritoare, în timpul unei  plimbări. Dar trebuie să recunoaștem că uneori ne putem trezi cu hainele pătate de înghețată.

Aruncă niște cuburi de gheață în chiuvetă: doar așa vei rezolva o mare problemă din bucătărie

Există un ingredient, pe care îl găsim în bucătărie, care ne vine în ajutor.  Vorbim despre un produs pe care îl folosim în fiecare zi și pe care, cu siguranță, îl aveți și dumneavoastră acasă.  Ei bine, când vine vorba de petele de înghețată de ciocolată putem folosi sare. Cum? Dizolvați-o în apă și înmuiai o cârpă curată în acest amestec. Frecați pana cu cârpa înmuiată în apă cu sare. Apoi spălați haina în mod obișnuit

Restabiliți stratul de teflon al tigăii cu lapte: iată ce trebuie să faci când observi o mică zgârietură

În cazul petelor lăsate de înghețata de lămâie, căpșuni sau cireșe ne vine în ajutor săpunul de Marsilia. Trebuie să frecați bine pana cu săpun. Lăsați să acționeze, apoi să procedați la spălarea  clasică.  

 

BONUS. Cât de des trebuie să schimbăm prosoapele în timpul verii, pentru a scăpa de microbi și bacterii?

Majoritatea persoanelor folosesc prosoape separate pentru mâini și față, pe care le păstrăm întotdeauna, la îndemână, lângă chiuvetă.

Aceste prosoape sunt folosite cel mai des și se murdăresc mai repede decât alte prosoape. Dar exact cât de des ar trebui să le schimbăm pentru a preveni creșterea germenilor și a bacteriilor în țesătură?  

Prosoapele ar trebui schimbate mai des vara decât iarna. Motivul este foarte simplu: iarna aerul din casă este mult mai uscat, datorita încălzirii artificiale. Acest lucru permite prosoapelor să se usuce mult mai repede, după fiecare utilizare.

În plus, mulți dintre noi agățăm prosoapele de calorifere. Vara, prosoapele pot rămâne, umede, ore întregi după fiecare utilizare, deoarece aerul este mai umed. 

Trucul imbatabil ca hainele să nu-și piardă culoarea în mașina de spălat: aveți nevoie de un ingredient din bucătărie

Dacă familia este formată din 3, 4 sau mai multe persoane și dacă cineva lucrează de acasă sau petrece mult timp acasă, evident că va trebui să le schimbați mai des.

Putem spune că prosoapele pentru față și mâini ar trebui schimbate, vara, la fiecare trei zile, dacă le folosim puțin, și la fiecare două zile, dacă le folosim mai des.

Mască exfoliantă din semințe de chia, care purifică și netezește tenul. Chipul tău va fi mai luminos, în câteva clipe

Pentru a înțelege dacă ar trebui să le schimbăm mai des, să facem un experiment simplu. Pe parcursul unei zile, verificăm starea prosopului de fiecare dată când îl folosim. Dacă  îl găsim umed într-un loc uscat, înseamnă că trebuie să îl schimbăm mai des.

De asemenea, amintiți-vă că un prosop vechi își pierde capacitatea de a absorbi apa după multe spălări, așa că dacă prosoapele sunt subțiri și uzate, probabil că este timpul să cumpărăm altele noi.  

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel