Peste 100 de elevi din SUA, care au frecventat același liceu, au dezvoltat o formă rară de cancer la creier. Ancheta nu a găsit nicio legătură între cazuri: Suntem foarte fericiți

Peste 100 de elevi din SUA, care au frecventat același liceu, au dezvoltat o formă rară de cancer la creier. Ce spun experții / Foto: Pixabay, de Pete Linforth
Peste 100 de elevi din SUA, care au frecventat același liceu, au dezvoltat o formă rară de cancer la creier. Ce spun experții / Foto: Pixabay, de Pete Linforth

Peste 100 de elevi de la același liceu din New Jersey au dezvoltat o formă rară de cancer la creier. Vezi în articol ce s-a descoperit în urma unei anchete.

O investigație asupra modului în care peste 100 de elevi care au mers la același liceu din New Jersey au dezvoltat o formă rară de cancer la creier nu a găsit nicio „relație între aceste boli”, au spus oficialii din domeniul sănătății din SUA, scrie Insider.

Luna trecută, un fost elev pe nume Al Lupiano a primit diagnosticul la vârsta de 27 de ani. Acesta a povestit cum soția și sora lui, care au studiat la același liceu, au fost și ele diagnosticate cu aceeași formă rară de cancer cerebral în 2021.

„I-am spus surorii mele de la bun început că e prea mare coincidența că eu, soția mea și ea avem cu toții aceeași tumoră,” a spus Lupiano pentru WABC.

Sora lui a murit în luna februarie a acestui an, iar Lupiano a început să se întrebe dacă există o legătură între faptul că el și sora sa au făcut această formă de cancer rară și liceul la care au învățat. El a creat un grup de Facebook pentru a afla dacă alți oameni care au mers la același liceu au făcut boala la maturitate. Se pare că a descoperit mai multe cazuri similare. Ulterior, NBC's Today a raportat că peste 100 de elevi care au mers la acel liceu au fost diagnosticați cu o formă rară de cancer la creier.

Rezultatele anchetei

Cu toate acestea, primarul orașului Woodbridge, John McCormac, a spus că o investigație independentă nu a găsit nicio contaminare la școală.

„Suntem foarte fericiți să anunțăm că testările noastre ample pentru radon și radiație în interiorul și exteriorul clădirii liceului nu au generat nicio dovadă a vreunui pericol de cancer care să necesite și mai multe investigații,” a spus John McCormac săptămâna trecută.

„Aceasta este o veste grozavă pentru actualii elevi ai liceului Colonial și părinții lor, care sunt îngrijorați pentru siguranța lor împreună cu actualii membri ai staff-ului. Și este de asemenea o veste grozavă pentru toți foștii elevi și membri ai staff-ului care au învățat și lucrat în liceul Colonia de la deschiderea lui din 1968,” a adăugat primarul.

Explicațiile experților din sănătate

T+M Associates, o firmă de inginerie de mediu, a fost rugată să investigheze legătura dintre liceu și cancer la creier, luna trecută, după apariția acestor îngrijorări în comunitate. McCormac a spus că investigația nu a găsit „o relație cauză-efect între acele boli și clădirea sau terenurile liceului Colonia”.

Kate McGreevy, un epidemiolog de la Departamentul de Sănătate New Jersey, a spus că ratele de cancer cerebral la nivelul comunității sunt asemănătoare cu cele din stat și națiune, sugerând astfel o lipsă de legătură a cazurilor înregistrate în rândul foștilor elevi de la "Colonia" și liceul.

„Ratele sunt de fapt consecvente în New Jersey cu Statele Unite. Această abordare de calculare a numărului de pacienți cu cancer a fost făcută pentru a oferi context comunității”, a spus McGreevy.

Prin urmare, experții din sănătate au susținut că este doar o coincidență că cei peste 100 de oameni diagnosticați cu forma rară de cancer la creier au învățat anterior la același liceu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel