Parlamentul Ungariei a trecut legea anti-LGBT. Ce te naști, așa rămâi

Ungaria a interzis schimbarea legală a genului, mutare criticată de grupurile care militează pentru drepturile omului fiindcă ar duce la mai multă intoleranță și discriminare împotriva comunității LGBTI din țară.

Ungaria a interzis schimbarea legală a genului, mutare criticată de grupurile care militează pentru drepturile omului fiindcă ar duce la mai multă intoleranță și discriminare împotriva comunității LGBTI din țară, conform CNN.

Parlamentul a votat marți ca ungurii să nu-și poată schimba genul pe documentele de identitate. Legislativul a decis prin 134 voturi pentru și 56 împotrivă că genul este definit „la naștere”, cum scrie pe certificat.

Ungaria, înapoiată de lege

„Această decizie întoarce Ungaria înapoi cu 1.000 de ani și spulberă drepturile persoanelor transsexuale și interssexuale. Nu numai că le expune la și mai multă discriminare, dar adâncește mediul deja intolerant și ostil la care este expusă comunitatea LGBTI”, a transmis cercetătorul Amnesty International, Krisztina Tamas-Saroy.

Grupul pentru drepturile omului Hatter Society a spus că legea încalcă dreptul constituțional și că Parlamentul European și Înaltul Comisar pentru Drepturile Omului s-au opus acesteia. Astfel, organizațiile LGBTI cer ca legea să fie trimisă la Curtea Constituțională a Ungariei.

Guvernul a apărat legea trecută prin Parlament, explicând jurnaliștilor de la CNN că aceasta „nu afectează drepturile femeilor și bărbaților de a-și exercita identitățile așa cum își doresc”..

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel