Papa Francisc, pasionat de fotbal: Ce-și dorește de la Cupa Mondială 2014

Pasiunea Papei Francisc pentru fotbal este binecunoscută, iar pentru că astăzi se va auzi primul fluier al Cupei Mondiale 2014, Suveranul Pontif a postat un mesaj pe contul său de Twitter (@Pontifex) dedicat acestui eveniment major al lumii fotbalistice. 

În ziua deschiderii Campionatului Mondial de Fotbal din Brazilia, al cărui meci inaugural se va disputa pe stadionul din Sao Paulo între Croația și țara gazdă, iată ce a scris Papa Francisc pe Twitter (@Pontifex): "Urez tuturor un Campionat Mondial minunat, jucat într-un spirit de adevărată fraternitate".

Jorge Mario Bergoglio, primul Papă de origine sud-americană, este membru de onoare al echipei sale preferate, San Lorenzo, club format în 1908 de Părintele Lorenzo Massa. La centenarul grupării argentiniene, în 2008, Papa Francisc a primit o plachetă memorială din partea oficialilor clubului.  

De asemenea, Suveranul Pontif deține și o colecție de tricouri e fotbal, la care, anul trecut, s-a adăugat unul de mare valoare: un tricou semnat cvadruplul câştigător al Balonului de Aur, Lionel Messi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel