OUG pentru protecţia drepturilor persoanelor cu dizabilități, AVIZ POZITIV. Vicol: Fără măsuri urgente exista riscul să nu se poată asigura finanțarea

Foto: Facebook Laura Vicol
Foto: Facebook Laura Vicol

Ce s-a decis în prima ședință ordinară a Comisiei juridice, de disciplină şi imunităţi a Camerei Deputaților, sub conducerea noului Președinte, Laura Vicol.

"Marți, 7 decembrie, a avut loc într-o atmosferă de lucru constructivă, prima ședință ordinară a Comisiei juridice, de disciplină şi imunităţi a Camerei Deputaților, sub conducerea noului Președinte, doamna deputat Laura Vicol.

Pe ordinea de zi a ședinței Comisiei din 7 decembrie au figurat 8 rapoarte și 11 avize. Chiar dacă au existat și decizii de amânare a dezbaterii și votului asupra unora dintre proiecte, mare parte dintre punctele de pe ordinea de zi au fost soluționate, un exemplu reprezentativ constituindu-l avizarea pozitivă a proiectului de lege privind aprobarea OUG nr.114/2021 în domeniul protecţiei drepturilor persoanelor cu dizabilități a cărui importanță este conferită, în opinia doamnei deputat, de faptul că `fără măsuri urgente, care să permită autorităților să își proiecteze cheltuielile bugetare pentru anul următor, exista riscul să nu se poată asigura finanțarea tuturor centrelor rezidențiale și de zi destinate îngrijirii persoanelor cu dizabilități`”, se arată într-o postare pe Facebook a Camerei Deputaților.

 

”Așa cum am anunțat în această săptămână, astăzi adoptăm proiectul de lege privind măsurile de ocrotire pentru persoanele cu dizabilități intelectuale și psiho-sociale. Noile măsuri introduc soluții concrete pentru ocrotirea persoanelor fizice, cu dizabilități psiho-sociale și intelectuale.” a anunțat astăzi premierul Nicolae Ciucă, înainte de ședința de Guvern. 

Se mai dau bani pentru fermieri și pentru primării, în ședința de Guvern de astăzi: 

”Vom aproba plățile către fermierii români, pentru care vom anunța plafoanele alocate schemelor de sprijin pentru anul 2021, astfel, crescătorii de animale vor beneficia de sprijin guvernamental în sumă de peste 100 de milioane de euro pentru cererile depuse la Agenția pentru Plăți și Intervenție în Agricultură, în cursul anului 2021.

De asemenea, în urma evaluărilor efectuate la nivelul comunităților locale, care au nevoie de sprijin în această perioadă, vom aproba alocarea de fonduri din Fondul de Rezervă Bugetară, aflat la dispoziția Guvernului, pentru plata cheltuielilor curente de capital, de care vor beneficia peste o sută de unități administrativ teritoriale (UAT) din toate județele”. 

Citește mai multe aici: Decizii de ultimă oră, în GUVERN. Aproape 500 de milioane de lei merg către 105 primării

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel