OUG, migraţia aleşilor locali: A trecut de comisiile Camerei Deputaţilor

Camera Deputaților
Camera Deputaților

Membrii comisiilor nu au acceptat niciuna dintre propunerile PNL şi PDL de respingere a acestei Ordonanţe de urgenţă.

Comisiile juridică şi de administraţie au aprobat, marţi, cu 26 de voturi "pentru" şi 14 voturi "împotrivă", ordonanţa de urgenţă 55/2014 privind posibilitatea aleşilor locali ca pe o perioadă de 45 de zile să îşi poată schimba partidul fără să-şi piardă mandatul.

A fost respinsă şi propunerea deputatului PPDD Daniel Fenechiu ca actul normativ să se numească "Ordonanţă de urgenţă privind reglementarea traseismului".

Deputaţii PNL şi PDL au declarat că sunt împotriva ordonanţei pe motiv că este neconstituţională, neexistând o urgenţă în această problemă, iar domeniul reglementat este al legilor organice, în care este interzisă emiterea de astfel de ordonanţe.

Gabriel Andronache (PNL) a spus că ordonanţa este "o capcană" pentru aleşii care vor migra, pentru că vor rămâne fără mandat. "Această ordonanţă este neconstituţională pentru că încalcă principiul egalităţii", a mai spus Andronache.

Lucia Varga (PNL) a arătat că este vorba doar de un blocaj politic, pentru că PSD doreşte să controleze politic administraţia locală prin această ordonanţă.

Ioan Adam (PSD) a spus, în schimb, că opoziţia nu e în măsură să dea lecţii de morală, având în vedere că mai multe legi importante, printre care şi Codurile şi legea educaţiei au fost date prin ordonanţe de urgenţă.

"Ne daţi lecţii de morală, voi care toată paleta de legi importante, legea educaţiei, codurile, au fost date prin ordonanţă de urgenţă? Pe de altă parte, nu-i urgenţă că este blocată administraţia?", a spus Adam.

Ordonanţa urmează să fie supusă dezbaterii plenului Camerei Deputaţilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.3.1
pixel