Opriș, Muhuleț, Geoană și Hrebenciuc, la audieri în comisia parlamentară privind prezidențialele din 2009

Comisia parlamentară privind alegerile prezidențiale din 2009 urmează să audieze, marți, încă patru persoane care au avut  legătură cu acele alegeri.

Președintele din 2009 al Autorității Electorale Permanente, Octavian Opriș, și vicepreședintele AEP de la acea dată, Marian Muhuleț, urmează să fie audiați, marți, în comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009.

Tot marți sunt așteptați să se prezinte la comisie Mircea Geoană, candidat la alegerile prezidențiale din 2009, și Viorel Hrebenciuc, fost lider PSD.

Potrivit calendarului stabilit în cadrul comisiei, audierile sunt programate să se desfășoare începând cu ora 15.00.

Pe agenda audierilor, miercuri, figurează reprezentanți ai conducerii din 2009 a Ministerului Administrației și Internelor, între aceștia numărându-se și chestorul Dan Fătuloiu, fost secretar de stat din Ministerul Administrației și Internelor.

[citeste si]

Totodată, luni, senatorii și deputații din cadrul grupului de lucru au mai convenit, în urma unor propuneri făcute de președintele comisiei, senatorul PSD Mihai Fifor, ca săptămâna viitoare să fie audiată Ana Maria Pătru, vicepreședinte AEP în 2009, iar după data de 5 iunie fostul parlamentar social-democrat Dan Șova.

Primii audiați în cadrul comisiei au fost jurnalistul Dan Andronic și vicepreședintele AEP, Marian Muhuleț.

Andronic a declarat, după întâlnirea cu parlamentarii, că a fost chemat acasă la Gabriel Oprea, în noaptea alegerilor prezidențiale din 2009, pentru a da un sfat în calitate de fost jurnalist și consultant politic, situația sa contractuală cu fostul candidat Traian Băsescu încetând de fapt tot atunci.

Totodată, acesta a reafirmat că nu poate să "pună degetul cu precizie" pe faptul că cei care s-au aflat acasă la Gabriel Oprea în acea noapte, printre care Laura Codruța Kovesi, George Maior, Vasile Dîncu, Florian Coldea, ar fi acționat pentru a modifica rezultatul alegerilor prezidențiale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel