Un ministru al lui Boc îl apără pe Băsescu de mitingul militarilor, din 25 Octombrie

statuie leu
statuie leu

Primăria Generală, care a respins iniţial cererea SCMD pentru autorizarea unui miting în faţa Palatului Cotroceni, de Ziua Armatei, a permis organizarea unui pichet pe Bulevardul Geniului, la 100 de metri de statuie.

La protestul Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate în Rezervă şi în Retragere se plănuia aruncarea caschetelor în curtea Palatului şi atacarea  lui Băsescu prin mesaje virulente, aşa cum au făcut poliţiştii, o lună mai devreme.

Colonelul în retragere Mircea Dogaru, preşedintele SCMD, a explicat că a cerut autorizaţie pentru intervalul orar 11-17. Aceasta a fost respinsă, cu explicaţia că între 18 octombrie - 24 decembrie, în acea zonă,  a primit autorizaţie de protest o asociaţie de revoluţionari condusă, potrivit lui Dogaru, de un secretar de stat. Este vorba de George Costin, cel care a susţinut teza complotului pus la cale de Ion Iliescu, în ziua mitingului poliţiştilor şi a primit miercuri postul de secretar de stat în guvernul Boc. Mircea Dogaru a spus că îl va acţiona în instanţă pe Sorin Oprescu.

Până la urmă, la statuia Leu va avea loc o depunere de coroane. Pichetul va fi organizat la 100 de metri stânga faţă de statuie. SCMD susţine că va mobiliza 3000 de militari şi va organiza  pichete în trei puncte:  lângă Leu, pe Calea 13 Septembrie,la intrarea la Senat şi în piaţa din faţa MAI. "Noi am cerut piaţa din faţa Academiei Militare sau la intersecţia străzilor Eroii Sanitari cu Gheorghe Marinescu ", a spus preşedintele Sindicatului, colonelul (r) Mircea Dogaru, care s-a arătat mulţumit cu noua locaţie.

Citeşte şi:

Militarii l-ar putea angaja pe Ciorbea în procesul cu Boc

Militarii, chemaţi la luptă de către sindicatul disponibilizaţilor

Cum vor boicota militarii Ziua Armatei: Operaţiunea “Valeriu Carp”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel