O celebră formațiune de stânci din Galapagos s-a prăbușit

Instagram - ELTE Földrajzos Klub
Instagram - ELTE Földrajzos Klub

O formațiune de stânci din Insulele Galapagos, numită Arcada lui Darwin, s-a prăbușit în fața turiștilor. 

O formațiune stâncoasă din Galapagos s-a prăbușit. Peisajul era celebru în rândul pasionaților de călătorii, cei care vizitau zona imortalizând arcada de piatră, care acum este o amintire. În locul formațiunii au rămas doi coloși de piatră. 

„Arcada lui Darwin”, după cum era cunoscută s-a prăbușit din cauza eroziunii survenită în mod natural, a declarat Ministerul mediului din Ecuador. Platformele de socializare au fost aglomerate de imagini ale stâncilor rămase fără partea de mijloc, care le conecta. Și pe contul de Twitter al Ministerului a apărut o fotografie, alături de un comunicat care să confirme zvonurile care circular până la acel moment. 

„Prăbușirea arcadei lui Darwin, interesantul pod aflat la mai puțin de un kilometru de centrul Insulei lui Darwin, a fost anunțată. Arcada lui Darwin este o formațiune pietroasă, care a făcut parte la un moment dat din insula care nu este deschisă vizitatorilor momentan”, este explicat în comunicatul Ministerului, citat de CNN

Insula este numită după biologul englez Charles Darwin și este situată în Oceanul Pacific. Peisajele submarine sunt apreciate de pasionați, locul fiind considerat unul dintre cele mai bune pentru scufundări. Zona este considerată patrimoniu mondial UNESCO, lucru datorat numeroaselor specii de animale și plante pe cale de dispariție, care l-au inspirat pe Darwin în teoria evoluției. 

O companie de călătorii a dat publicității următoarele rânduri:

„Din păcate, astăzi, grupul ce călătorea la bordul Aggresor III a avut parte de o experiență unică. La ora 11:20, ora locală, faimoasa Arcadă a lui Darwin s-a prăbușit în fața ochilor. Unii specialiști în domeniul călătoriilor numesc acest loc stâlpii evoluției”, au scris aceștia conform CNN. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel