O broască ţestoasă dintr-o specie pe cale de dispariţie a murit din cauza poluării pe o insulă australiană

O broască ţestoasă verde de mare a fost descoperită decedată pe o insulă australiană îndepărtată, după ce s-a prins în unelte de pescuit abandonate. Cazul ilustrează ameninţarea semnificativă pe care o reprezintă poluarea cu plastic pentru fauna sălbatică, au declarat reprezentanţii unei organizaţii non-profit de conservare marină, citaţi vineri de DPA.

Voluntarii de la Sea Shepherd au găsit ţestoasa moartă în timpul unei campanii de curăţare a deşeurilor din plastic, care a avut loc luna trecută, timp de o săptămână, pe plajele insulei Moreton din Australia, au declarat vineri reprezentanţii acestui ONG.

Broaştele ţestoase verzi, care cântăresc până la 200 de kilograme şi au o lungime a carapacei de până la 122 centimetri, sunt pe cale de dispariţie în Australia.

Două broaşte ţestoase verzi au fost descoperite înecate în luna noiembrie, după ce nu au mai reuşit să-şi croiască drum prin deşeurile din golful Moreton, aflat în aceeaşi zonă.

Guvernul statului Queensland susţine că Insula Moreton este una dintre regiunile din estul Australiei cel mai puţin poluate, deşi găzduieşte şase specii de ţestoase marine, dugongi, delfini, multe specii de păsări marine şi balene cu cocoaşă.

Fauna sălbatică din regiune este din ce în ce mai afectată de poluarea mării cu plastic, au declarat reprezentanţii Sea Shepherd. "Insula Moreton este o locaţie atât de frumoasă şi de unică, pe care locuiesc numeroase specii marine importante", a afirmat Rebecca Griffiths, liderul campaniei Sea Shepherd. "Este devastator să vezi că un animal pe cale de dispariţie a murit din cauza poluării marine, ceea ce ar fi putut fi evitat", a adăugat ea.

Potrivit declaraţiilor, voluntarii au strâns, de asemenea, peste o tonă de deşeuri de pe cei 21 de kilometri de plajă curăţaţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel