EXCLUSIV  Nurgul Yesilcay (Sultana Kosem), INTERVIU. Fenomenul care a acaparat România

Nurgul Yesilcay, actrița care interpretează rolul Sultanei Kosem, din serialul omonim, difuzat în fiecare luni și marti, de la ora 20:00, la Kanal D, a acordat un interviu în exclusivitate pentru DC News. Vedeta a vorbit despre Sultama Kosem, a spus ce puncte are în comun cu aceasta și ne-a explicat de ce crede că serialul a devenit un fenomen în România. Nurgul Yesilcay ne-a mărturisit că abia așteaptă să ne viziteze țara pentru că a auzit că aici sunt oameni pasionali și primitori.

DC News: Cât de greu este să intrați în pielea personajului Sultanei Kosem?

Nurgul Yesilcay: Ador personajele istorice și am fost încântată peste măsură în momentul în care mi s-a propus să joc acest rol, al Sultanei Kosem, care a fost, fără doar și poate, o personalitate marcantă în istoria otomană, poate chiar cea mai puternică, așa cum mulți istorici o spun. Am încercat, și sper că am reușit să transmit telespectatorilor puterea, dragostea și devotamentul pe care le nutrea Sultana Kosem atât pentru Imperiul Otoman cât și pentru familia ei. Ținutele și bijuteriile pe care le purtau femeile acelor vremuri, în special Sultanele, m-au fascinat instant așa că, îmbrăcându-le, nu am făcut decât să „simt" mai bine acea perioadă. Înainte de începerea filmărilor am petrecut câteva zile chiar în Palatul Topkapi, am purtat ținute specifice, am încercat să intru cât mai bine în atmosferă. De asemenea am beneficiat de sprijinul unui consultant istoric care mi-a explicat foarte multe lucruri legate de acea perioadă.

DC News: Ce puncte în comun aveți cu Sultana Kosem?

Nurgul Yesilcay: Îmi place să cred că avem puncte comune dar, ceea ce pot să afirm cu certitudine, este că și eu, asemenea Sultanei Kosem, sunt o femeie puternică. Dacă îmi propun ceva, îmi urmăresc pas cu pas scopul și am încredere în mine.

(w670)

DC News: Ce v-a determinat să acceptați acest rol?

Nurgul Yesilcay: „Sultana Kosem" însăși. Așa cum spuneam anterior, a fost o onoare pentru mine atunci când mi s-a oferit șansa de a întruchipa un personaj atât de important pentru istoria otomană, precum Kosem.

DC News: De ce credeți că în România, "Kosem" se bucură de un asemenea succes? Foarte multă lume urmărește acest serial.

Nurgul Yesilcay: Așa cum Sultans Hurrem s-a bucurat de admirația întregii lumi și a inspirat generații întregi prin acțiunile sale, așa se întâmplă și cu Kosem. Istoricii chiar spun că aceasta din urmă ar fi fost cea mai puternică sultană otomană, chiar dacă i-a lipsit „popularitatea" de care se bucura predecesoarea ei. Cred că oamenii din zilele noastre se identifică, cumva, cu personajele pe care le admiră și le văd pe micul ecran, cu atât mai mult cu cât acestea au existat și în realitate. În plus, multe virtuți pot fi „însușite" prin puterea exemplului, în urma ecranizării acestor personaje istorice; de pildă, curajul, tenacitatea, dragostea pentru țară și familie.

DC News: Cum sunteți dumneavoastră în afara platourilor de filmare?

Nurgul Yesilcay: Receptivă, dacă pot spune așa. Sunt atentă la tot ce mă înconjoară, la oameni, natură, familie și încerc să „captez" câte ceva din tot ce întâlnesc. Pasiunea mea este pictura și arta, în general, după părerea mea, în orice formă ar fi, este cea mai frumoasă și sinceră modalitate de exprimare. Îmi place să îmi petrec timpul cu fiul meu Osman, să mergem la film... îmi place foarte mult să călătoresc. De asemenea ador să investesc timp și într-o afacere de care mă ocup cu pasiune.

(w670)

DC News: Vă place România? Ce știți despre România?

Nurgul Yesilcay: Știu că România este o țară frumoasă, că românii sunt oameni pasionali și primitori, și mai știu că îmi doresc să ajung în România, această destinație fiind „must see-ul" periplului meu turistic în următorii ani.

[citeste si]

DC News: Sunteți o actriță nu doar talentată, ci și foarte frumoasă. A fost acest lucru mai degrabă un avantaj sau un dezavantaj pentru cariera dumneavoastră?

DC News: Vă mulțumesc pentru complimente! Cred că avantajele și dezavantajele ne sunt accentuate, dacă putem să spunem așa, de acțiunile și deciziile fiecăruia dintre noi. Cred că dacă, la talentul cu care ai fost înzestrat se adaugă puțină istețime, un „dram" de frumusețe și foarte multă muncă, atunci ești în avantaj.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel