Nu vă grăbiți să aruncați pliculețele de ceai! Iată cum le puteți folosi

Nu vă grăbiți să aruncați pliculețele de ceai. Iată cum le puteți folosi. Sursa - Pexels
Nu vă grăbiți să aruncați pliculețele de ceai. Iată cum le puteți folosi. Sursa - Pexels

Pliculețele de ceai uzate nu trebuie aruncate. Acestea sunt folosite de grădinari pentru îngrijirea plantelor din ghiveci.

 

Gospodinele cu experiență nu aruncă pliculețele de ceai, ci încearcă să le găsească o utilizare utilă. Se pare că pliculețele de ceai uzate trebuie puțin uscate și adăugate, apoi, în compostul pentru plante.

Principalele avantaje sunt că ceaiul previne creșterea buruienilor, reține umiditatea în sol și saturează pământul cu elemente importante.

Ceaiuri de băut toamna. Cele mai bune 5 rețete

Iar avantajele folosirii unui astfel de produs nu se opresc aici. Grădinarii cu o  experiență vastă știu că pliculețele de ceai atrag râmele. Datorită râmelor, solul este afânat și fertil.

Cu pliculețele de ceai se pot șterge de praf plantele din casă. O astfel de prelucrare va fi utilă și pentru culturile, care cresc în apropierea drumului.

 

Curăță vasele și tacâmurile, murdare de grăsime, cu ceai

Un munte de vase murdare, acoperite cu un strat de grăsime, rămâne nu doar după sărbători,  ci și la sfârșitul unei cine cu familia. Cum puteți face față cu ușurință grăsimii din farfuriile și paharele murdare? Ne vine în ajutor un truc simplu.

Așadar, pentru a dizolva și cele mai încăpățânate grăsimi și pentru a spăla vasele fără efort, gospodinele folosesc ceai obișnuit. Pentru acest lucru, într-un lighean cu apă caldă se pune un pachețel de ceai.

Opt plante de interior potrivite pentru baie: transformă camera într-o oază de verdeață

În lighean se pun furculițele, lingurile și vasele acoperite cu un strat de grăsime. După 10 minute, puteți începe să spălați vasele. Veți vedea că stratul de grăsime se va curăța mai ușor și mai rapid. 

Apropo, unele gospodine folosesc ceaiul nu numai pentru a spăla vasele, ci și în procesul de pregătire a diverselor feluri de mâncare, în special, a orezului. Dacă pui un pliculeț de ceai într-o oala cu orez, după ce garnitura este gata, orezul va căpăta un gust picant, abia sesizabil.

 

Curăță caloriferul de praf: rapid și fără aspirator dacă știi acest truc

 

Caloriferele nu lipsesc din casele noastre, fiind surse excelente de căldură toată iarna. Uneori designul caloriferului face ca procedura  de curățare a acestuia să fie o sarcină descurajantă. Înainte de noul sezon de încălzire, multe gospodine curăță caloriferele, care în curând vor începe să dea din nou căldură. 

Unele gospodine le curăță cu periuțe de dinți vechi, unele - cu duza aspiratorului, iar altele cu cârpe. Aceste metode ajută la rezolvarea parțială a problemei, dar, în același timp, necesită mult timp. 


Termosul are un miros urât? Cum să-l elimini în câteva minute cu acest truc simplu

Gospodinele pricepute au găsit o modalitate mai ușoară și mai rapidă de a curăța caloriferul de praf. Pentru asta, luați un cuțit pentru unt. Apoi, trebuie să treceți cuțitul printre elemenții caloriferului. 

Cu ajutorul cuțitului puteți curăța grilajele de ventilație și jaluzelele. Gospodinele nu recomandă folosirea unui cuțit ascuțit, pentru a nu zgâria suprafața caloriferului. 

 

Îndepărtează, rapid, petele de transpirație de pe haine: patru moduri eficiente, verificate de gospodine

 

Hainele trebuie să fie mereu curate și parfumate. În unele situații, mașina de spălat nu curăță perfect hainele pătate de transpirație.  Iată 4 moduri eficiente pentru a elimina urmele de transpirație de pe haine, folosind mijloace improvizate.

Îndepărtarea petelor de transpirație cu bicarbonat de sodiu. Metoda este potrivită pentru hainele albe și cele deschise la culoare. Faceți o pastă din 4 linguri de bicarbonat și 200 ml apă. Aplicați pasta obținută pe petele de transpirație cu ajutorul unei periuțe de dinți. Lăsați o oră să acționeze, apoi spălați haina manual sau la mașina de spălat. Apa pentru spălare nu trebuie să fie mai fierbinte de 30 de grade.

Detergent ecologic, făcut în casă: este de 4 ori mai ieftin și foarte eficient. Elimină rapid toate petele

Îndepărtarea petelor de transpirație cu peroxid de hidrogen. O altă modalitate de a elimina transpirația din țesăturile albe este să înmuiați articolul într-o soluție de peroxid de hidrogen. Se amestecă o lingură de peroxid cu un litru de apă caldă, nu fierbinte. Înmuiați articolul pentru 30 de minute, apoi spălați-l în apă caldă. Nu utilizați peroxid pe țesături colorate, deoarece vă poate strica haina. 

Gospodinele cu experiență nu folosesc, niciodată, vara balsam de rufe. Iată explicația

Îndepărtarea petelor de transpirație cu săpun de rufe. Puteți îndepărta petele proaspete de transpirație cu săpun de rufe. Această metodă nu face față întotdeauna petelor vechi. Răzuiți o bucată de săpun de rufe pe o răzătoare grosieră și dizolvați fulgii obținuți în apă caldă. Înmuiați haina în acest amestec pentru 3 ore, apoi, spălați-o ca de obicei.

Pune puțin chili pe balcon și, în cel mai scurt timp, toate necazurile tale vor dispărea

Cum să îndepărtezi petele de transpirație cu sare. Soluția salină poate fi aplicată pe țesăturile de orice culoare. Această metodă îndepărtează nu doar pata de transpirație, ci și mirosul acesteia, precum și urmele de deodorant. Se dizolvă 2 linguri pline de sare în 500 ml apă. Înmuiați haina în soluția obținută, pentru 3 ore, apoi spălați-o. Dacă pata nu iese, adăugați săpun de rufe ras în apa cu sare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel