Noul lider al grupării Stat Islamic este "un perfect necunoscut", susţine un înalt responsabil american

Noul lider al grupării jihadiste Stat Islamic (SI), care i-a succedat lui Abu Bakr al-Bagdadi lichidat în timpul unei operaţiuni a SUA, este "un perfect necunoscut", a declarat miercuri un înalt responsabil american, informează AFP, scrie Agerpres.


Organizaţia a anunţat săptămâna trecută desemnarea lui Abu Ibrahim al-Hashemi al-Qurashi drept succesor al lui al-Bagdadi, ameninţând SUA că va răzbuna moartea liderului său, ucis la sfârşitul lui octombrie în Siria.

Imediat după aceasta, preşedintele SUA, Donald Trump, a dat asigurări pe Twitter că Washingtonul ştie exact cine este acest succesor.

Însă, potrivit acestui înalt responsabil american, care a vorbit miercuri în faţa câtorva jurnalişti sub acoperirea anonimatului, analizarea reţelelor sociale arată că până şi susţinătorii SI nu ştiu mare lucru despre acest nou lider al lor.

"S-ar spune că acest om este un perfect necunoscut. Din puţinul care se cunoaşte despre el, nu suntem impresionaţi. Şi, dacă el se află în Irak sau în Siria, noi credem că el nu va mai fi multă vreme pe lumea aceasta", a spus responsabilul american.

Acesta nu a dorit să spună mai mult, nici dacă Abu Ibrahim al-Hashemi al-Qurashi fusese deja, ca şi predecesorul său, deţinut de forţele americane.

După ce se autoproclamase, în 2014, "calif" al unui teritoriu ce număra până la şapte milioane de locuitori şi includea zone din Irak şi din Siria, Bagdadi devenise cel mai căutat om din lume.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26