EXCLUSIV  Naty Badea e încă AICI! Lecții de viață pentru fiica ei. „E ieșirea mea în lumină!”

Naty Badea, producător la Antena 3 şi sora lui Mircea Badea, după ce și-a lansat prima carte de poezii, intitulată „Sunt aici!”, surprinde din nou. 

Nevoia sa de a exterioriza trăiri curate, oneste și foarte, foarte puternice s-a materializat printr-o nouă carte, „Sunt încă Aici!", ce urmează a fi lansată în luna decembrie. Contactată de redactorii DC News, Naty Badea a vorbit despre cel mai nou proiect al său.

Cartea asumării de sine


„Dacă Sunt Aici! e cartea întrebărilor, a cunoașterii şi a mirărilor, Sunt încă Aici! este continuarea poveștii și finalul său, cartea răspunsurilor, a recunoașterii și a asumării de sine. Cu o structură asemănătoare primului, cel de-al doilea volum este atât de diferit! Începe cu "Preludiul lui" și se încheie cu 5 scrisori dedicate Anei, niște pilde, niște lecții de viață pe care i le las fiicei mele ca soluții și răspunsuri la care se va putea întoarce oricând atunci când va da de greu în viață. Cartea Sunt încă Aici! se încheie cu Epilogul meu, care strânge până la esență această poveste și această experiență complexă! Am ținut să păstrez conceptul copertei și deci al iubirii necondiționate. Conceptul copertei este cel al testului psihologic "trust fall", căderea din încredere: stai cu spatele la o persoană în care se presupune că ai încredere totală și te lași pe spate, fără a te întoarce, pentru că ai încredere că celălalt te va prinde negreșit! A doua carte, însă, va fi albă, spre deosebire de prima, care a fost neagră! Este practic ieșirea mea în lumină!", a spus Naty Badea.

Naty Badea nu şi-a propus să scrie nici prima carte, „darămite două". „Sunt Aici! s-a născut într-o poezie, într-una dintre diminețile când i-am trimis domnului respectiv pe WhatsApp cadoul ca de obicei și m-am trezit spunând în versuri: Cum ar fi ca TU să devii carte?. Mesajele de dimineață au durat timp de 5-6 luni. Primul volum conține (cronologic) poeziile trimise până la începutul lunii iunie. Așadar, în septembrie, când am publicat primul volum, aveam deja scrise 50 de poezii din al doilea. Realitatea s-a precipitat peste mine și cumva povestea s-a încheiat, veți vedea cum în volumul doi. Pe ultimele 15-20 de poezii le-am scris în 3 zile și tot atunci am hotărât să public și această nouă carte, Sunt încă Aici!. Cele două cărți sunt, deci, rezultatul dorinței, a nevoii mele incredibile de a mă exprima, de a exterioriza niște trăiri curate, oneste și foarte, foarte puternice", a spus Naty Badea.

Lansare de carte în decembrie


Lansarea va avea loc marți, 5 decembrie, la ora 17.00, la librăria Mihail Sadoveanu. „Doamna directoare Geta Munteanu a găzduit lansarea multor figuri proeminente ale literaturii române și s-a arătat încântată să organizeze și evenimentul nostru, iar eu, bineînțeles, m-am simțit onorată! Domnul Dinu Săraru, devenit mentorul și reperul meu de valoare, va fi prezent și de această dată! De asemenea, mă aștept să fiu înconjurată și acum de mulți prieteni buni și dragi și de cititorii primului volum!", a spus sora jurnalistului Mircea Badea.

„Întâmplarea poeziei în viața mea este o experiență fabuloasă pe care încă o estimez, încă o deslușesc, încă mă dezmeticesc din ea... Cred că surpriză, în principal, va fi al doilea volum pe care îl simt și îl consider mai bun și mai puternic decât primul!", a mărturisit Naty Badea.

Apropierea de poezie


La întrebarea ce a apropiat-o de poezie, a spus că „sufletul, cuvintele, dorința de a da trup de cuvinte sentimentelor și trăirilor mele". De asemenea, întrebată dacă îşi poate imagina cum arată un om care nu a citit niciodată o carte de poezii, a răspuns: „Nu! Și nici nu vreau!"

[citeste si]

Proiect inedit cu cititorii pe Facebook


Naty Badea şi-a rugat cititorii să se fotografieze alături de cartea sa şi să-i trimită imaginile sau să le publice pe Facebook alături de un comentariu. „Însă, ca să fiu sinceră până la capăt, nu m-am așteptat la reacții atât de multe și de puternice! Au fost foarte mulți oameni care au spus Sunt Aici! pe Facebook și nu numai, pentru că acest concept este despre iubire necondiționată! Este important să spunem Sunt Aici! în primul rând în propria viață! Apoi e bine să spunem Sunt Aici! cât mai des celor apropiați și celor care au nevoie de noi, fără a cere nimic în schimb!", a concluzionat Naty Badea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel