Mușcata a rămas fără frunze? Iată cum o poți salva

Mușcata a rămas fără frunze. Iată cum o poți salva.Sursa foto: freepik.com
Mușcata a rămas fără frunze. Iată cum o poți salva.Sursa foto: freepik.com

În sezonul rece, mușcatele își pierd frunzele și nici nu mai înfloresc.

Este clar că plantei îi lipsește clar ceva și este timpul să analizezi situația. Iată care sunt cele mai frecvente greșeli de îngrijire a plantelor de apartament.

Planta primește prea multă apă. Acesta este o greșeală fatală pentru majoritatea plantelor de interior. Căderea frunzelor plantelor este asociata cu excesul de apă. De aceea, grădinarii spun că solul trebuie să se usuce moderat între două udări. Dacă frunzele se ofilesc și a apărut mucegaiul, atunci acestea sunt semne că planta este udată excesiv. Iarna, mușcatele trebuie udate o dată pe săptămână, iar vara - în fiecare zi.

Nu arunca resturile de pâine: le poți folosi pentru a fertiliza plantele de interior

O supradoză de îngrășăminte duce la aceleași consecințe triste. Este important de reținut că plantele de interior trebuie hrănite iarna doar în timpul înfloririi. Nu trebuie să abuzezi de îngrășăminte pentru a evita supraalimentarea plantelor.  Când muscata a intrat în stadiul de înflorire activă, aplicarea îngrășămintelor cu azot trebuie oprită. În acest caz, folosește compuși de potasiu și fosfor.

De asemenea, mușcatele nu iubesc lumina puternică a soarelui. Cel mai bine, mușcatele se simt într-o cameră semi luminată și nu trebuie ținute pe pervazul pe care cad razele soarelui.

Nu mai uda orhideele cu apă: iată soluția pentru ca plantele să înflorească spectaculos

Este posibil ca planta să nu mai încapă în ghiveci și trebuie replantată în altul mai mare. Ghiveciul nu trebuie să fie nici prea mare, nici prea mic. Dacă ghiveciul prea mare, mușcata nu va înflori, iar dacă ghiveciul e prea mic, mușcat va ofili. Dimensiunile standard a ghivecelor pentru muscate sunt: diametru - 14 cm, înălțime - 10-15 cm. Grădinarii cu experiență te sfătuiesc să folosești vase de lut. În recipientele de plastic, solul se usucă mai lent, ceea ce poate duce la putrezirea rădăcinilor.

Aerul uscat care se ridică de la calorifere provoacă căderea frunzelor mușcatei. Trebuie să acoperi caloriferele cu o cârpă umedă sau mută ghiveciul mai departe de sursele de încălzire.

Adaugă acest produs în ghivecele cu mușcate și plantele vor înflori magnific

Planta reacționează bine la schimbările de temperatură. Este util să scoți floarea dintr-o cameră în care sunt peste + 20 °C. Mută mușcata pe un balcon unde este mai răcoare, dar temperatura nu trebuie să fie nu mai mică de + 13 °C.

Muşcatele nu trebuie tunse iarna. Acest lucru le poate usca sau îmbolnăvi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel