EXCLUSIV  Mohammad Murad: Dacă nu intervine statul, peste 30% din industria HORECA nu-şi mai revine!

Omul de afaceri Mohammad Murad, unul dintre cei mai mari proprietari de hoteluri din România, fondator şi preşedinte Phoenicia Hotels, a tras un semnal de alarmă cu privire la situaţia în care se află sectorul HORECA din România, afectat puternic de restricţiile impuse pentru limitarea răspândirii Covid-19. 

"Când statul avea nevoie de bani în plus ne trezeam cu câte o nouă taxa. Şi noi am fost partenerii care am spus: ‘da, plătim, e OK, e momentul în care România are nevoie de noi’. Acum am apelat, după 20-30 de ani de activitate economică, la stat să spunem că acum noi avem nevoie iar aşa cum ştiţi, răspunsurile sunt pierdute prin ministere. (…) 20% grad de ocupare la nivelul industriei hoteliere înseamnă pierdere sigură. Doi: domnul Arafat spune că nu se poate ajunge la revenire 100%; noi nu vrem asta, nu vrem să intrăm pe actul medical, dar pe de altă parte nu dorim să murim.

E o problemă majoră. Dacă nu intervine statul, la ora actuală avem peste 30% din industria HORECA nu-şi mai revine, iar această cifră va creşte cu fiecare zi. Nu avem rezistenţa altor ţări – Italia, Franţa, Spania, Germania. Singurul sector economic cu 99% capital românesc este turismul. Dacă pierdem acest sector foarte important pentru România, e un lucru trist şi din păcate din nou dăm dovada că nu suntem buni decât declarativ. Avem nevoie de fapte concrete", a declarat Mohammad Murad în cadrul dezbaterii ”Testarea COVID în România, la un an de la debutul pandemiei COVID”.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel