Mircea Băsescu, prima reacție după ce a fost condamnat

Mircea Băsescu, fratele fostului președinte Traian Băsescu, se consideră nevinovat și se declară surprins de sentința de condamnare la patru ani de închisoare cu executare pronunțată vineri dimineață, în primă instanță, de Tribunalul Constanța, în dosarul în care sunt implicați membrii familiei lui Bercea Mondial

"Mărturisesc că mă surprinde decizia în primă instanță a judecătorilor de la Tribunalul Constanța, dar asta este. E o sentință pronunțată de instanță și o respectăm și evident o vom ataca cu apel la instanța superioară. În rest, efectiv sunt stupefiat pentru că Bercea și familia lui nu a spus niciodată, pe parcursul anchetelor și al audierilor în instanță, că mi-a dat mie banii, ci lui Marian Căpățână. Căpățână, la rândul lui a recunoscut într-o primă parte a procesului că a primit banii. Câți bani au fost nu a reieșit niciodată clar din declarațiile familiei Bercea. Când s-a vorbit despre 600. 000 de dolari, când 700. 000 sau chiar un milion de dolari. Apoi Căpățână și-a schimbat declarația și am ajuns acum eu să fiu condamnat pentru trafic de influență. Este o sentință pe care o voi ataca, dar nu pot în cugetul meu să fiu împăcat și să spun că s-a făcut dreptate, după cum am arătat", a declarat Mircea Băsescu pentru Agerpres.

Fratele fostului președinte se consideră în continuare nevinovat.

"Nu pot să comentez o decizie a unei instanţe. Vom merge la apel. Este normal. Vom urma căile legale. Sincer, nu mă aşteptam o asemenea decizie. Eu mă consider nevinovat. Oricum eu am multă încredere în justiţie", a declarat Mircea Băsescu la România TV.

Magistrații Tribunalului Constanța au decis, vineri, condamnarea lui Mircea Băsescu la 4 ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență și a lui Marian Căpățână la 3 ani de detenție pentru complicitate la trafic de influență, în dosarul în care sunt implicați membrii familiei lui Bercea Mondial.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel