”Mentorul”, în premieră la Teatrul Nottara

Spectacolul "Mentorul" de Daniel Kehlmann, în regia lui Cristian Nicolaie, va fi prezentat în premieră vineri la sala 'George Constantin' a Teatrului Nottara. 

"Un tânăr dramaturg în vogă, Martin Wegner, pe care presa îl numeşte vocea generaţiei sale, şi un scriitor celebru, Benjamin Rubin, aflat deja spre apusul carierei şi al existenţei, se întâlnesc undeva, într-o vilă de la ţară. Alături de ei sunt Gina, soţia lui Martin, şi Erwin Wangenroth, gazda lor, un tânăr pictor aspirant. Timp de o săptămână, cei doi scriitori sunt plătiţi de o fundaţie să stea departe de lume, să finiseze împreună un text al lui Martin. Ce se întâmplă însă între ei - Martin, soţia lui, Rubin şi Erwin, reprezentantul fundaţiei - este o altă istorie. Aici, la capătul lumii, orgoliile se trezesc, se ciocnesc destine, se spun adevăruri dureroase. O întâlnire între doi scriitori care vin din lumi diferite se transformă într-un pretext pentru o frumoasă şi tristă poveste despre oameni şi singurătăţile lor. Şi, nu în ultimul rând, 'Mentorul' rămâne o satiră tăioasă despre lumea literară, în special, şi despre lumea artistică, în general", se arată în prezentarea spectacolului.

Din distribuţie fac parte actorii Ion Haiduc, Alexandru Ion, Raluca Gheorghiu şi Rareş Andrici, iar scenografia este semnată de Victor Diaconu.

"Mi-am dorit să pun în scenă 'Mentorul' atunci când am văzut pe un mare banner din Londra afişul acestui spectacol, pe care era trecut F. Murray Abraham, unul dintre cei mai mari actori şi profesori de actorie din Marea Britanie. M-am gândit că ar fi minunat ca un maestru al scenei de la noi din teatru să profite de acest text. Spectacolul este despre o mare bătălie de orgolii, ascunsă sub aparenţa unui conflict între generaţii, pentru că, de fapt, conflictul între generaţii este fals: un scriitor bătrân, care a produs cândva o capodoperă, şi unul tânăr, în prag s-o producă. Iar acest conflict între orgolii se întâmplă pe fundalul unor puternice situaţii de viaţă", a declarat regizorul Cristian Nicolaie, citat în comunicat.

Piesa "Mentorul" a avut premiera şi a fost jucată cu mare succes şi cu cronici de cinci stele la Theatre Royal din Bath, în 2017, fiind apoi transferată în West End, în Londra.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel