Prof. Dr. Dumitru Unc a murit. Conducerea SCJU: Covid-19 a învins din nou

Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța a transmis un mesaj plin de regret, după pierdere medicului chirurg Dumitru Octavian Unc.

"Noi, colectivul Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța ne despărțim astăzi, cu nespusă tristețe, de un mare OM, un mare doctor, un mare profesor, un mare suflet. Profesorul Dr. Dumitru Octavian UNC a plecat, prea repede, la Ceruri, în această dimineață, în ciuda eforturilor depuse de colegii noștri. Covid-19 a învins din nou.

Profesorul Dr. Dumitru Octavian UNC a fost și va rămâne unul dintre cei mai mari chirurgi din Constanța, din Dobrogea, din România. Unul dintre cei mai mari medici cu care ne mândrim peste hotare. Unul dintre oamenii care a salvat mii și mii de oameni, aici, la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța.

"Cuvintele sunt prea mici, în aceste momente grele"

Despre activitatea sa profesională este greu să povestim în câteva cuvinte. M-am iniţiat ca medic stagiar, în secţia de Chirurgie a Spitalului Judeţean Constanţa, unde am primit pentru prima oară”Acul” primei operaţii chirurgicale de la dr. Vasile Sârbu, alături de care am dobândit din dragostea de chirurgie, spunea însuși Profesorul Dr. Dumitru Octavian Unc. A venit ca medic stagiar la Spitalul Județean Constanța în1985, în 1994 a devenit medic specialist, medic primar în 1998 iar din 2011 până în 2014 a condus Clinica de Chirurgie din cadrul SCJU Constanța.

A fost iubit de colegi, de studenți și de pacienți, deopotrivă. Cuvintele sunt prea mici, în aceste momente grele. Transmitem sincere condoleanțe familiei îndoliate. Dumnezeu să-l odihnească în pace!", a transmis conducerea SpitaluluiClinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța

“Zâmbetul dulce și bun l-ai ascuns / Lăsându-ne-n schimb o mare de plâns / Și troc ai făcut pe nori doar cu El / Luându-ți pe ascuns, pământ prentru cer”. (Dumitru Octavian Unc, Pământ pentru cer).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel