Medic: Guvernul Cioloș, atentat la viața românilor. Ultima noastră șansă suntem noi

Medicul primar urgențe Tudor Ciuhodaru crede acțiunile Guvernului Cioloș sunt un atentat la viața românilor. 

”Nu se pot pune plafoane bugetare pentru dreptul la viaţă.” atrage atenția medicul Tudor Ciuhodaru. El adaugă că ”e valabil şi pentru transplantul pulmonar.”

”Ceea ce a făcut guvernul Cioloş reprezintă un atentat la viaţa românilor. Pentru mine obiectivul principal al sistemului de sănătate îl reprezintă pacientul.” a subliniat medicul. 

[citeste si]

Tudor Ciuhodaru susține că ”ultima noastră șansă suntem noi, nu altcineva”. El trece în revistă principalele proiecte al PSD, candidat fiind al acestui partid, pentru a avea un sistem de sănătate în slujba pacientului: 

”(1) Toate consultaţiile, investigaţiile şi tratamentele necesare pentru a o evoluţie normală a sarcinii vor fi asigurate gratuit. Legea Ciuhodaru este depusă deja în parlament. Deşi la nivel declarativ statul asigură consult medical gratuit femeilor însărcinate practic ,,oferta" de consultaţii şi investigaţii este extrem de limitată şi durează doar câteva zile la început de lună.

(2) Depistarea precoce a malformațiilor congenitale: screening preconcepțional, prenatal și neonatal. Beneficiari: aproximativ 1,2 milioane persoane.

(3) Stimularea prezentării la consultul prenatal prin acordarea gratuită a ,,cutiei nou născutului" pentru toate gravidele care se prezintă corect la acest constult. Se vor oferi hainuţe şi produse de îngrijire pentru nou-născuţi în valoare de 1 ISR (500 lei) la ieşirea din spital sau la eliberarea certificatului de naştere doar dacă gravida s-a prezentat la consultaţiile prenatale. Legea Ciuhodaru este depusă deja în parlament.

(4) Program gratuit de consultaţii şi tratamente dentare pentru toţi copiii. Legea Ciuhodaru este depusă deja în parlament.

(5) Dezvoltarea cabinetelor medicale școlare inclusiv a celor stomatologice”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel