Meci Cîțu vs. Orban pentru șefia Ministerului Finanțelor. Două nume aruncate în joc de liderul PNL contra lui Vîlceanu

foto Facebook Ludovic Orban
foto Facebook Ludovic Orban

Premierul Florin Cîțu vrea să-l impună pe Dan Vîlceanu la Finanțe, fără susținerea liderului PNL. 

Florin Cîțu a anunțat, sâmbătă, că Dan Vîlceanu este propunerea lui de ministru al Finanțelor. Ludovic Orban nu ar fi de acord cu propunerea lui Florin Cîțu, care a creat mult haos în PNL cu jocul pe care l-a făcut la Finanțe.  Numele pe care le-ar vrea Ludovic Orban la șefia Ministerului de Finanțe ar fi, conform Antena 3, Bogdan-Iulian Huțucă sau Sebastian Burduja. 

Vîlceanu l-a acuzat direct pe Orban 

Deputatul Dan Vîlceanu a declarat, vineri, că Ludovic Orban știa, de acum două luni, de faptul că Florin Cîțu a fost prins băut la volan, în SUA, în urmă cu 20 de ani. Liberalul le-ar fi arătat documentul doveditor unor colegi. "Nu ştiu cum se va termina... Din punctul meu de vedere, nu se fac astfel de lucruri. Este foarte uşor să intru în jocul ăsta în care ne aruncăm mizerii unii împotriva altora. Dumneavoastră îmi cereţi să spun cine a dat la presă. Nu pot să vă spun exact persoana. Ceea ce vă pot spune este că, acum două luni jumătate, domnul Ludovic Orban ştia de acest document şi l-a arătat altor colegi", a spus Dan Vîlceanu, în emisiunea Subiectiv, de la Antena 3.

Revocare cu scandal

Revocarea de la Finanțe a lui Alexandru Nazare, fără argumente și fără susținerea PNL, a căzut ca un șoc peste mare parte din liberali. Și este încă și mai controversată în condițiile în care, prin rectificarea bugetară, este confirmată, încă o dată, performanța fostului ministru. Alexandru Nazare invoca faptul că este dat afară din cauza că a ales să fie imparțial în lupta pentru șefia PNL. Răspunsul premierului în urma acestei decizii ar fi fost chiar revocarea. 

La Ministerul Finanțelor se acordă o sumă uriașă, semn că proiectele pentru care s-au cerut bani au fost realizate

La Ministerul Finanţelor - Acţiuni Generale, este prevăzută o creştere cu 3,002 miliarde lei, din care 15 milioane lei subvenţii, 800 milioane lei la Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, 600 milioane lei Contribuţia României la bugetul UE, 600 milioane lei transferuri către întreprinderi în cadrul schemelor de ajutor de stat şi un miliard de lei pentru proiecte cu finanţare din fonduri externe nerambursabile aferente cadrului financiar 2014-2020 pentru asigurarea sumelor necesare refinanţării proiectelor pentru beneficiari şi/sau continuării finanţării proiectelor în cazul indisponibilităţii temporare a fondurilor europene. Fondul de premiere pentru Loteria bonurilor fiscale va scădea cu 12,9 milioane lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel