Măsuri speciale în Germania, pentru reluarea campionatului în mai

Liderii Bundesliga plănuiesc reluarea competiției pe 9 mai, în condițiile presiunii pe care o pun cluburile, care nu au altă sursă de finanțare, pentru că nicio echipă nu primește bani de la stat.

Singura cale prin care ar putea fi repornit fotbalul în țara din centrul Europei este disputarea meciurilor cu porțile închise, urmând ca partidele să fie difuzate la televizor. Oficialii DFL estimează că fiecare meci va avea, însă, nevoie de cel puțin 300 de persoane pentru ca totul să se desfășoare în condiții optime.

Guvernul are puterea de a avea ultimul cuvânt în reluarea fotbalului, însă politicienii sunt conștienți de problemele economice pe care le înfruntă cluburile germane. ”Un weekend cu fotbal este mult mai suportabil decât un weekend fără fotbal. De aceea îmi pot imagina meciurile disputându-se cu porțile închise", a spus Markus Soder, premierul statului Bavaria, la un talk show online al cotidianului german Bild.

Sezonul trebuie încheiat

Liga germană de fotbal (DFL), responsabilă pentru operarea Bundesliga și diviziei a doua, este hotărâtă să termine sezonul curent. Cele 36 de cluburi sale profesionale s-au întâlnit joi pentru a discuta despre reluarea sezonului luna viitoare. Cu toate acestea, autoritățile germane de fotbal încă se confruntă cu câteva întrebări uriașe înainte de a face undă verde pentru a relua fotbalul din țara din spatele ușilor închise.

"Dacă începem pe 9 mai, suntem gata. Dacă este mai târziu, vom fi din nou gata", a declarat joi, directorul executiv al DFL, Christian Seifert.

Ce măsuri se preconizează a se lua

În această săptămână, DFL a trimis cluburilor sale o hârtie care include 31 de instrucțiuni pentru antrenamente. Printre altele, cluburile trebuie să respecte câteva măsuri:

- Să amenajeze centre de testare prin coronavirus pentru jucătorii simptomatici și membrii personalului

- Utilizarea vestiarelor este permisă numai dacă jucătorii intră în grupuri mici și stau la doi metri unul de altul

- Mesele în echipă sunt în general interzise.

Cluburile promit să respecte aceste reguli în speranța că vor putea reveni pe teren și vor termina sezonul.

Se intenționează împărțirea fiecărui stadion în trei secțiuni cu doar 100 de membri ai personalului în fiecare zonă la un moment dat, măsuri speciale de cazare.

Fotbalul din Bundesliga este suspendat până cel puțin pe 30 aprilie, dar joi, o reuniune a ligii germane de fotbal (DFL) a discutat despre posibilitatea jocurilor cu ușile închise începând cu luna mai.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel