Masa de Sărbători. Cori, trucuri să nu ne îngrășăm: Ne satisfacem poftele fără să ne dăm alimentația peste cap

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels

Cori Grămescu a oferit mai multe trucuri pe care le poți pune în aplicare dacă nu vrei să te îngrași după mesele îmbelșugate de Sărbători.

"Sărbători de iarnă? Sunt coșmarul oricărui specialist în nutriție și sport. Și pe bună dreptate, într-un fel, pentru că sunt perioade în care mâncăm mult, alegem alimente nesănătoase și le și combinăm problematic între ele. De exemplu, de sărbătorile de iarnă, la mine în familie se gătește porc, piftie, sarmale, curcan, cozonac și se cumpără tort, prăjituri, brânzeturi tradiționale, cârnați de casă, tobă, caltaboș și șorici. Contextul este greoi din punct de vedere nutritiv: la noi sărbătorile încep pe 22-23 și se termină pe 7 ianuarie. Și românului îi stă bine la masă, cu veselie, cu prieteni și familie în jur și asta cred că e farmecul nostru: această minunată convivialitate de care e păcat să ne detașăm.

Trucuri

Vestea bună e că avem un ghid de supraviețuire și că el e destul de ușor de aplicat. Uite câteva #tipsandtricks de care poți ține cont în perioada ce urmează:

1. Limitează excesul la o singură masă pe zi. Menținând această regulă, reușim să limităm caloriile consumate, însă cel mai important este că ne ajutăm mintea să conștientizeze ceea ce alegem să mâncăm.

2. Mănâncă întotdeauna micul dejun și asigură-te că e bogat în fibre și proteine. Când mâncăm bine la micul dejun avem ocazia să ne reglăm apetitul pe durata zilei. Practic, ne este mai ușor să mâncăm echilibrat și să ne și satisfacem poftele.

3. Încearcă să mănânci mai ușor la cină. La cină e bine să ne bazăm pe legume și salate ca garnituri și să încercăm să alegem carnea mai slabă.

4. La prânz putem mânca mai multe lucruri la care poftim, însă recomandarea mea e să le mâncăm de poftă, nu de foame. Când mâncăm bine la micul dejun, avem ocazia să ne reglăm apetitul pe durata zilei. Practic, ne este mai ușor să mâncăm echilibrat și să ne satisfacem poftele fără să ne dăm alimentația peste cap prea tare", a scris Cori Grămescu pe Facebook.

Vezi și:  Cum să NU te îngrași de Sărbători. Carmen Brumă, trucuri pentru sarmale și salata de boeuf. Combinații interzise

Mihaela Bilic, moment de disperare: Mă în­gră­șasem din cauza unor tratamente hormonale, fiindcă am vrut să fac copii...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel