EXCLUSIV  Maratonul vaccinării. Care e ora recomandată pentru a nu sta la coadă. Jinga, rector UMF: Asigurăm non stop activitatea

Reputatul profesor Viorel Jinga, rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti, inițiatorul efortului colectiv maratonul vaccinării, ediția a doua, a discutat la DC News despre acțiunea de imunizare.

La prima ediția a maratonului vaccinării, la Biblioteca Națională, au existat cozi foarte mari. Din această cauză la ediția maratonului din acest weekend, la Bibliotecă au fost deschise 15 cabinete.

„Fiecare om vaccinat este un succes”,a a precizat Viorel Jinga, pentru DC News. Acesta a amintit că unele persoane au previzionat că la prima ediție a maratonului se vor vaccina aproximativ 10.000 de oameni, dar numărul celor imunizați a depășit cifra de 20.000. 

„Nu e un record, e o normalitate. Am avut 1.400 de voluntari, studenți, rezidenți, cadre didactice medici, asistente medicale. Cu siguranță și atunci și acum am fi putut vaccina multe alte persoane fără să se stea mult la intrare”. 

Rectorul UMF a precizat că s-au format mici cozi întrucât cetățenii au venit înainte cu câteva ore de deschiderea centrelor.

Întrebat care ar fi cea mai potrivită oră pentru cei care doresc să se vaccineze, acesta a precizat:

„Cele mai bune momente sunt seara spre noapte. Noi asigurăm permanent activitatea aici. Avem 100 de medici anesteziști în cele opt ture care asigură siguranța administrării vaccinului”, a conchis Viorel Jinga.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel