Manfred Burgsmuller, unul dintre cei mari golgheteri ai Bundesligii, a încetat din viaţă

Manfred Burgsmuller, unul dintre cei mari golgheteri din istoria campionatului de fotbal al Germaniei, a încetat din viaţă la vârsta de 69 de ani, a anunţat marţi poliţia din oraşul Essen, scrie DPA.

Burgsmuller a jucat fotbal până la 40 de ani, la Rot-Weiss Essen, FC Nurnberg, Borussia Dortmund şi Werder Bremen, cu ultima fiind campion în 1988. Atacantul a înscris 213 goluri în 447 de meciuri din Bundesliga, fiind pe locul 4 pe lista celor mai buni marcatori din istoria acestei competiţii, depăşit doar de Gerd Muller, Klaus Fischer şi Jupp Heynckes.

După ce a renunţat la fotbal, Burgsmuller s-a îndreptat cu succes spre fotbalul american, evoluând cu succes pentru echipa Rhein Fire. 

Burgsmuller, care a avut trei selecţii pentru naţionala RFG, este cel mai bun marcator din toate timpurile pentru Dortmund, cu 135 de goluri.

"Manni Burgsmuller a fost un idol pentru o întreagă generaţie", a spus directorul executiv al lui Dortmund, Hans-Joachim Watzke. "Un mare jucător al Borussiei. Vestea morţii lui m-a zguduit profund", a adăugat oficialul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel