Mâncarea s-a ars? Cum poți elimina mirosul neplăcut din casă: trucuri ingenioase, pe care nu le cunoști

Mâncarea s-a ars. Cum poți elimina mirosul neplăcut din casă. Trucuri ingenioase, pe care nu le cunoști. Sursa - Pexels
Mâncarea s-a ars. Cum poți elimina mirosul neplăcut din casă. Trucuri ingenioase, pe care nu le cunoști. Sursa - Pexels

Uneori în bucătărie se întâmplă mici dezastre. Spre exemplu, mâncarea s-a ars, iar casă s-a umplut de un miros urât și înțepător, care nu vrea să dispară.  

 

 

Problema poate fi rezolvată rapid, iar întrebarea cum să elimini mirosul de ars din apartament nu te va mai chinui, dacă vei citi acest articol. Alege una dintre variantele de mai jos, care ți se potrivește.

Soluția 1. Deschide ferestrele din bucătărie și închide ușa. Pornește hota din bucătărie și lasă-o să funcționeze circa doua ore. 

Soluția 2. Poți porni aparatul de aer condiționat pe modul „aer purificat” sau „ionizare”. 

Soluția 3. Deschide robinetul cu apă fierbinte și las-o să curgă câteva ore. Desigur această metoda este costisitoare., de aceea, poți pune pe aragaz mai multe oale cu apă, fără a le acoperi. Lasă apa să fiarbă câteva. Aburul format va elimina mirosul mâncării arse.


Hrăniți florile de interior cu iaurt: doar grădinarii cu experiență cunosc acest secret

Soluția 4. Umezește mai multe prosoape groase sau cearșafuri, pe care nu le mai folosești și întinde-le prin apartament, udându-le periodic. Poți adăuga puțin oțet în apă, deoarece așa aerul se va purifica mai repede.

Soluția 5: Umple diferite recipiente mici cu cafea, amidon, bicarbonat de sodiu, rășină de lemn sau  apă în care ai pus câteva picături de ulei esențial de mentă. Pune aceste recipiente prin toată casa și mirosul va fi eliminat. 

Soluția 6. De asemenea, poți tăia o lămâie sau o ceapa în felii. Pune feliile de lămâie sau ceapă pe farfurii, care trebuie așezate prin toată casa. 

 

 

BONUS. Cuptorul cu microunde poate fi curățat de petele grăsime în doar 15 minute. Rapid și eficient

 

 

Aflați din acest articol cum să curățați cuptorul cu microunde în interior și în exterior în doar câteva minute.

Cuptorul cu microunde este folosit foarte des, motiv pentru care se murdărește rapid. Pentru a întârzia momentul curățării, se recomandă utilizarea unui capac special cu care trebuie acoperite alimentele.

Cu toate acestea, cuptorul cu microunde trebuie spălat des. Murdăria și resturile alimentare trebuie eliminate. Vă spunem cum să curățați, rapid și eficient, cuptorul cu microunde de grăsimi.

Prima opțiune  este bicarbonatul de sodiu, care este considerat un remediu universal în viața de zi cu zi.  Veți avea nevoie de 2-3 linguri de bicarbonat de sodiu, un bol pentru microunde, 2 pahare cu apa, bureți, perii și cârpe uscate.

Puneți bicarbonatul într-un recipient cu apă și dați-l în cuptorul cu microunde pentru 10-15 minute, în timp ce porniți cuptorul la putere maximă. După ce timpul a expirat, nu deschideți ușa timp de câteva minute. Ulterior, scoateți vasul cu apă. Murdăria  de pe pereții cuptorului poate fi eliminată ușor cu un burete umed. La final, ștergeți cuptorul cu o cârpă uscată.

Cea mai delicioasă salată de castraveți: este gata în 10 minute și dispare de pe masă imediat

De asemenea, lămâia îndepărtează orice murdărie dacă este folosită corect. Pentru a curăța cuptorul cu microunde, luați: 1-2 pahare de apă, un bol pentru microunde, 1 lamaie, bureți, perii, cârpe uscate.

Trebuie să umpleți un vas cu apă și să stoarceți în el suc de lămâie. Tăiați restul fructului și puneți bucățile în bol. Vasul se dă în cuptorul cu microunde, pornit la putere maximă, pentru 10 minute. Nu deschideți cuptorul pentru încă 5 minute, apoi ștergeți-l cu un burete și o cârpă uscată.

Trandafirii vor înflori magnific anul viitor dacă toamna veți face acest lucru

Dacă nu doriți să folosiți lămâie, atunci puteți cumpăra acid citric, care îndepărtează și el murdăria și grăsimea. Asigurați-vă că aveți un bol pentru microunde, 2 pahare cu apă, 1-2 linguri de acid citric, bureți, perii și cârpe uscate. Se toarnă acid citric într-un vas cu apă, care se pune în cuptorul cu microunde timp de 10 minute, la putere maximă. După ce timpul a trecut, ștergeți cuptorul cu un burete și o cârpă.

Tigaia nu are capac și mâncarea pătează aragazul? Apelați la trucul bunicii

Oțetul este un alt remediu universal, capabil să elimine grăsimea și mucegaiul. Aveți nevoie de: 3 linguri oțet 9%, un bol pentru microunde, 1-1,5 pahare de apă, bureți, perii, cârpe uscate. Turnați oțetul într-un vas cu apă și puneți-l în cuptorul cu microunde timp de 10 minute, la putere maximă.

Dacă cuptorul este foarte murdar, atunci este mai bine să amestecați oțet și apă într-un raport de 1: 1. Folosind această opțiune, nu uitați să deschideți fereastra, din cauza vaporilor de oțet.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel