Mafia italiană distribuie mâncare familiilor nevoiașe. De ce NU este bine

În timp ce Italia se zbate să nu își piardă economia în timpul crizei provocate de coronavirus, mafia câștigă susținere la nivel local distribuind mâncare gratuită familiilor nevoiașe din carantină care nu mai au bani, au avertizat autoritățile.

În timp ce Italia se zbate să nu își piardă economia în timpul crizei provocate de coronavirus, mafia câștigă susținere la nivel local distribuind mâncare gratuită familiilor nevoiașe din carantină care nu mai au bani, au avertizat autoritățile, conform The Guardian.

În ultimele săptămâni au apărut mai multe videoclipuri cu bande cunoscute ale mafiei care livrau bunuri esențiale italienilor afectați de starea de urgență din cele mai sărace regiuni sudice: Campania, Calabria, Sicilia sau Puglia.

Oamenii, ajunși în situații imposibilie

„De mai mult de o lună, magazinele, cafenelele, restaurantele și barurile au fost închise", a transmis anchetatorul antimafia Nicola Gratteri.

„Milioane de oameni lucrează la gri, ceea ce înseamnă că nu au primit vreun ban în mai mult de o lună și nu au idee când se vor întoarce la lucru.

Guvernul transmite așa-numitele vouchere de cumpărături pentru a ajuta populația. Dacă statul nu intervine pentru a ajuta familiile nevoiașe, mafia va oferi serviciile sale, impunând controlul său asupra vieților acestor oameni".

3,3 milioane de lucrători la negru

Ramificațiile restricțiilor din Italia afectează aproximativ 3,3 milioane de persoane din Italia care lucrează la negru. Dintre aceștia, mai mult de un milion trăiesc în sud, conform ultimelor cifre CGIA Mestre. Oamenii au spus că deținătorii unor magazine mici au fost forțați să ofere mâncare pe gratis, în timp ce poliția patrulează supermarketurile pentru a opri furturile.

Videoclipuri cu sicilieni protestând împotriva răspunsului slab al guvernului au apărut pe internet, întreținând focul crizei; foc de care mafia vrea să profite.

Mafia profită de sărăcie și își face campanie

De la primele semne de creștere a nemulțumirilor sociale, ministrul Afacerilor Interne italian a transmis că „mafia ar putea profita de sărăcia crescândă, reușind să atragă oamenii în organizația lor".

În ultimele zile, poliția din Napoli este mai prezentă în cele mai sărace părți ale orașului, unde oamenii care au legături cu Camorra, mafia napolitană, au organizat livrări la domiciliu a pachetelor alimentare. Magistrații au început deja să investigheze un grup de persoane care au fost luate la întrebări, în timp ce distribuiau mâncare rezidenților.

Organizații care aspiră să guverneze zonele lor

„Mafia nu este doar o organizație criminală", a spus profesorul de criminologie de la Universitatea din Oxford, Federico Varese. „Ele sunt organizații care aspiră să guverneze teritorii și pieze. Comentatorii se concentrează des pe aspectul financiar al mafiei, dar tind să uite că puterea vine din deținerea unei baze locale din care operează".

Problema distribuirii de colete este o tactică la fel de veche ca mafia, fiindcă în Sudul Italiei, șefii s-au prezentat oamenilor drept binefăcători și brokeri de putere, prima dată fără a cere ceva în schimb.

Problema reală a „binefacerii” mafiei

„Capii mafiei consideră orașele lor drept propriile feude", a spus Gratteri. „Capii știu foarte bine că, pentru a guverna, trebuie să aibă grijă de oamenii din teritoriile lor. Ei fac asta prin exploatarea situației în avantajul propriu. În ochii oamenilor, un șef care bate la ușă să ofere mâncare gratuită este un erou. Și șeful știe că poate să se bazeze pe susținerea acelor familii când este nevoie, când, de exemplu, mafia sponsorizează un politician pentru alegeri care le va da și mai multă putere intereselor criminale".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel