EXCLUSIV  Mădălin Voicu, de Ziua Romilor: Nu suntem pata neagră a societăţii româneşti

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Romilor, Mădălin Voicu atrage atenţia asupra progresului comunităţii rome şi a nevoii de unitate în societatea românească, indiferent de etnie.     

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Romilor, Madălin Voicu a declarat în exclusivitate pentru DC News că se întâmplă lucruri pozitive în comunitatea romă: Romii progresează nu numai ca tradiţie și obiceiuri, dar şi ca profesionalism. Nevoia noastră este să fim trataţi cu încredere, avem oameni capabili. Nu suntem pata neagră a societăţii româneşti.


Fără prejudecăţi


Fiind întrebat despre unele prejudecăţi care mai persistă în societate, Mădălin Voicu a subliniat că, deşi observă anumite percepţii denaturate şi stereotipuri despre comunitatea romă, acestea pot fi depăşite printr-un efort comun, la nivelul întregii societăţi romaneşti, indiferent de etnie, limbă sau naţionalitate.

Din anul 1971, pe 8 aprilie se celebrează Ziua internaţională a romilor. Scopul este de a celebra cultura romilor şi de a sensibiliza populaţiile la problemele cu care se confruntă aceştia. În România, această sărbătoare a fost reglementată oficial în anul 2006 și este numită „Sărbătoarea etniei romilor din România”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel