EXCLUSIV  Mădălin Voicu, de Ziua Romilor: Nu suntem pata neagră a societăţii româneşti

Andrei Itu / 08 apr 2019 / 15:44 Salveaza PDF Comentarii

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Romilor, Mădălin Voicu atrage atenţia asupra progresului comunităţii rome şi a nevoii de unitate în societatea românească, indiferent de etnie.     

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Romilor, Madălin Voicu a declarat în exclusivitate pentru DC News că se întâmplă lucruri pozitive în comunitatea romă: ''Romii progresează nu numai ca tradiţie și obiceiuri, dar şi ca profesionalism. Nevoia noastră este să fim trataţi cu încredere, avem oameni capabili. Nu suntem pata neagră a societăţii româneşti''.


Fără prejudecăţi


Fiind întrebat despre unele prejudecăţi care mai persistă în societate, Mădălin Voicu a subliniat că, deşi observă anumite percepţii denaturate şi stereotipuri despre comunitatea romă, acestea pot fi depăşite printr-un efort comun, la nivelul întregii societăţi romaneşti, indiferent de etnie, limbă sau naţionalitate.

 

Din anul 1971, pe 8 aprilie se celebrează Ziua internaţională a romilor. Scopul este de a celebra cultura romilor şi de a sensibiliza populaţiile la problemele cu care se confruntă aceştia. În România, această sărbătoare a fost reglementată oficial în anul 2006 și este numită „Sărbătoarea etniei romilor din România”. 

 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24