Lucruri inutile pe care le păstrezi, ani de zile: scapă acum de ele și casa ta va fi mai spațioasă și curată

Lucruri inutile pe care le păstrezi, ani de zile, scapă acum de ele și casa ta va fi mai spațioasă și curată. Sursa - Pexels
Lucruri inutile pe care le păstrezi, ani de zile, scapă acum de ele și casa ta va fi mai spațioasă și curată. Sursa - Pexels

Adesea nici nu observăm cum, în dulapuri și casă, se acumulează o cantitate imensă de lucruri complet inutile. Dar uneori această aglomerarea de lucruri inutile ne face să ne privim casa într-un mod nou și să trecem la acțiune.  

 

Dacă tot decideți să scăpați de excesul de lucruri inutile din casă,  vă vom spune cu ce să începeți.

Lenjerie veche -  Nu ar trebui să porți și să depozitezi aceeași lenjerie, ani de zile. Deschide sertarele cu lenjerie și răspunde-ți sincer la întrebarea: de care dintre ele este timpul să scapi.

Cutii goale - Uneori, din diverse motive, păstrăm cutii goale de la încălțăminte sau aparatele electrocasnice ani de zile. Dar dacă în viitorul apropiat nu vă veți muta și nu vei folosiți cutiile pentru transportul lucrurilor, este mai bine să le reciclați.

Planta pe care toată lumea trebuie să o aibă în casă: parfumează interiorul și ține insectele departe

Haine și pantofi -  Vorbim despre lucrurile care stau în dulap de mai bine de un sezon. Fie că vă sunt deja mici, fie că nu avem unde îmbrăca rochia de seară sau, pur și simplu, nu vă mai place obiectul vestimentar. Toate acestea sunt motive rezonabile pentru a scăpa de haine sau pantofi. Dacă lucrurile sunt în stare bună, le puteți vinde sau dona unor organizații de caritate. Dacă nu mai sunt bune,  aruncați-le sau reciclați-le.

Bijuterii și decorațiuni  - Bijuteriile și decorațiunile, care zac neatinse  o lungă perioadă de timp, sunt și ele candidate pentru a părăsi casa ta. Mai bine da-le unui prieten sau vinde-le.   

Încărcătoare și carcasele telefoanelor vechi -  Un alt obicei inexplicabil (după cutiile goale) este să păstrăm încărcătoarele și husele de telefon vechi pe care nu le mai folosim. Recunoașteți că toate acestea nu vă vor mai fi de folos niciodată și nu ezitați să la trimiteți la coșul de gunoi.

Pune usturoi sub pernă: vei fi surprins când vei vedea ce se întâmplă  

Hârtii - Diferite notiție, caiete, bonuri de garanție, facturi vechi, contracte care nu mai sunt necesare - toate acestea sunt păstrate decenii. Este mai bine să colectați hârtiile într-o pungă și să le reciclați. 

Cosmetice și medicamente expirate - Sortați cutiile cu produse cosmetice și medicamente și  verificați fiecare produs pentru datele de expirare. Cremele și pastilele expirate trebuie să ajungă, imediat, în coșul de gunoi.

Jucării sparte -  Dacă aveți copii, ar trebui să sortați cu atenție și cutiile cu jucării. Scăpați imediat de jucăriile rupte și, apoi, de cele pe care copilul dumneavoastră le-a depășit de mult sau le-a abandonat. Dacă puteți, duceți jucăriile inutile la cel mai apropiat orfelinat: vei face o treabă foarte bună.

Prepară, în casă, un balsam parfumat pentru haine: din două ingrediente naturale și fără costuri  

 

Veselă ciobită - Ceștile și farfuriile pot fi și ele reciclate. Pe lângă faptul că vasele sparte sunt urâte, sunt și dăunătoare sănătății.

Articole pereche fără pereche - Indiferent cât de mult îți place o anumită pereche de șosete, mănuși sau cercei, nu are rost să le păstrezi dacă una dintre pereche s-a pierdut.   

Cărți neinteresante - Biblioteca de acasă nu este doar un depozit de cunoștințe, ci și un colector de praf. Verificați cărțile și decideți pe care cu siguranță nu le veți mai citi niciodată. Și apoi dați-le prietenilor, vindeți-le sau duceți-le la o bibliotecă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel