Lucrători agricoli, exploatați în Italia. 60 de persoane arestate

Autorităţile italiene au percheziţionat 14 ferme şi au reţinut 60 de persoane într-o operaţiune care a vizat combaterea exploatării lucrătorilor din agricultură, în mare parte migranţi ilegali, relatează AFP.

Acţiunea s-a desfăşurat cu participarea a 300 de membri ai forţelor de ordine, în provinciile Cosenza (regiunea Calabria) şi Matera (regiunea Basilicata), a precizat într-un comunicat poliţia italiană, scrie Agerpres. Cele 60 de persoane arestate sunt bănuite că fac parte din grupări infracţionale organizate care se ocupă cu exploatarea ilegală a lucrătorilor şi cu imigraţia clandestină.

În fiecare vară, mii de lucrători agricoli africani, dar şi bulgari şi români vin în peninsulă pentru a recolta fructe şi legume. De multe ori sunt plătiţi cu salarii de mizerie, sunt cazaţi în condiţii igienice deplorabile şi mulţi dintre ei sunt exploataţi de organizaţii mafiote.

Angajatorii nu vor să plătească

Guvernul italian a decis să regularizeze temporar situaţia lucrătorilor ilegali din agricultură, pentru a lupta împotriva acestor practici şi a permite totodată accesul acestor sezonieri la o asigurare de sănătate. Angajatorii trebuie să depună o cerere de regularizare, plătind o sumă forfetară de 500 de euro, sau cetăţenii străini al căror permis de şedere expiră pot solicita la rândul lor un permis temporar.

Această iniţiativă nu a avut până acum prea mare succes, fiind depuse doar 9500 de cereri, întrucât angajatorii nu vor să plătească, a scris miercuri cotidianul La Repubblica, care a menţionat că populaţia-ţintă este de 220.000 de lucrători.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel