ALERTĂ! Locuinţele, mai scumpe în ţară decât în Bucureşti

Apartamente noi. Locuinţele mai scumpe în ţară decât în Bucureşti
Apartamente noi. Locuinţele mai scumpe în ţară decât în Bucureşti

Preţurile solicitate pentru locuinţele scoase la vânzare la nivel naţional s-au menţinut în al treilea trimestru din 2017, la un nivel relativ constant faţă de trimestrul al doilea, dar s-au ieftinit cu 9,7% comparativ cu 2016, conform unei analize a unui portal imobiliar, remisă marţi Agerpres.

Conform analizei, această stagnare se datorează în mod exclusiv tendinţei de ieftinire consemnate de apartamentele din Bucureşti, întrucât cele din restul ţării s-au apreciat, per ansamblu, cu 3,5%, iar casele s-au scumpit atât în Capitală (cu 3,7%), cât şi în ţară (cu 3,9%).

Tendinţa de diminuare a pretenţiilor vânzătorilor de apartamente din Capitală poate fi pusă atât pe seama epuizării treptate a fondurilor Prima Casă, cât şi pe seama creşterii dobânzilor la credite, conform analizei realizate de portalul Imobiliare.ro.

Locuinţele se scumpesc în ţară şi se ieftinesc în Capitală

Conform raportului "Analize Imobiliare", nivelul actual al preţurilor cerute pentru case şi apartamente este cu 9,7% mai ridicat decât în perioada similară a anului trecut şi cu circa 25% mai mare decât cel din urmă cu doi ani. Pretenţiile vânzătorilor sunt cu 38% mai mici acum decât în urmă cu nouă ani (T3 2008), dar aproximativ egale cu media anului 2010.

În majoritatea marilor oraşe ale ţării, preţurile solicitate pentru apartamentele disponibile spre vânzare au continuat, pe parcursul celui de-al treilea trimestru, să recupereze din scăderea consemnată în perioada de criză. "Excepţia de la regulă" o reprezintă Bucureştiul, unde a avut loc un declin de 1,1%, până la o medie de 1.230 euro/mp. Capitala a recuperat până acum cel mai puţin din declinul provocat de recesiune, nivelul de acum al preţurilor fiind cu 39% mai mic comparativ cu trimestrul al treilea al anului 2008. La polul opus se află Cluj-Napoca, unde pretenţiile vânzătorilor s-au majorat cu 6% în ultimele trei luni.

[citeste si]

Salvează

Salvează

Salvează

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel