Lista legumelor, considerate mai periculoase pentru sănătate decât carnea de porc - Studiu

Lista legumelor, considerate mai periculoase pentru sănătate decât carnea de porc / Foto: Pixabay, de Jason Goh
Lista legumelor, considerate mai periculoase pentru sănătate decât carnea de porc / Foto: Pixabay, de Jason Goh

Află în articol care sunt legumele considerate mai periculoase pentru sănătate decât carnea de porc.

Salata verde este consumată frecvent de români, mai ales în această perioadă. Nutriționiştii ne recomandă să o includem în meniul zilnic pentru beneficiile pe care aceasta le aduce sănătăţii, dar o descoperire recentă desfiinţează realitatea conform căreia salata verde s-ar număra printre cele mai sănătoase alimente, scrie Realitatea.net.

Cercetătorii de la Universitatea Carnegie Mellon, care au studiat impactul condiţiilor de mediu asupra alimentelor, au plasat salata verde printre cele mai periculoase legume pentru sănătate. Potrivit rezultatelor acestui studiu, salata este de trei ori mai poluantă pentru organism din cauza emisiilor de gaze cu efecte de seră. În aceeași listă sunt incluse vinetele, țelina și castravetele.

"Sunt numeroase legume care au nevoie de mai multe resurse per calorie decât ne-am imagina. Salata verde, vinetele, țelina și castraveții sunt personajele negative în acest studiu, comparativ cu porcul sau carnea de pui.", a declarat Paul Fischbeck, profesor la CMU în domeniul ştiinţelor sociale şi al deciziilor și coautor al acestui studiu.

Pericolul ascuns din ceapa și usturoiul verde. Când NU ar trebui să le mai mănânci

Ceapa și usturoiul verde sunt cunoscute pentru faptul că ne protejează de boli și au proprietatea de a „absoarbe” viruşii şi bacteriile în momentul în care sunt „activate”, adică atunci când sunt curăţate şi intră în contact cu aerul. Este bine să mâncăm ceapă și usturoi mai ales atunci când suntem răciți pentru că putem face față mai ușor bolii.

Totuși, există și reversul medaliei, mai puţin cunoscut, care poate dăuna suficient cât să producă probleme majore în funcţionarea corespunzătoare a organismului. Este total contraindicat ca vegetalele acestea să fie consumate la mult timp după curăţare. Se pare că în cazul în care ceapa şi usturoiul nu se consumă „pe loc”, în contact cu aerul ele încep „absorbirea” de viruşi şi bacterii din mediul înconjurător pe care noi apoi le introducem în organismul nostru, mâncând. Tocmai din acest motiv nu este recomandat să consumați ceapa sau usturoiul mult timp după ce le-ași curățat. Devine periculoase într-o singură noapte, chiar dacă le ținem într-o pungă în frigider. Dacă le mâncăm după mai multe zile ne putem trezi cu infecţii stomacale din cauza excesului de secreţie biliară şi chiar intoxicaţii puternice. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel