Liderul neonazist din Grecia a fost condamnat. Iată ce pedeapsă a primit

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Liderii neonaziști ai formațiunii Zorii Aurii au fost condamnați la închisoare de către un tribunal din Atena, la finalul unei audieri istorice asemănate proceselor de la Nürnberg.

Liderii neo-naziști ai formațiunii politice Zorii Aurii au fost condamnați la 13 ani de închisoare de către un tribunal din Atena, la finalul unei audieri istorice asemănate proceselor de la Nürnberg. Conform codului penal al Greciei, revizuit de fostul guvern de stânga al primului ministru Alexis Tsipras, pedeapsa maximă de închisoare pentru infracțiunea de conducere a unei organizații criminale este de 15 ani.

Vârful formațiunii, Nikolaos Michaloliakos va petrece următorii 13 ani după gratii, pentru faptul că a fost numit Führer și pentru că a transformat ceea ce a fost odată o mișcare nazistă marginală într-o forță politică al cărui modus operandi era eradicarea brutală a dușmanilor de către echipele de execuție ale Zorilor Aurii.

Reprezentanții politicii de stânga, persoanele anti-naționale, sindicaliști comuniști, membrii comunității LGBTQ, migranți și refugiați au fost toți vizați de grupul de extremă dreapta de la înființarea sa la începutul anilor 1980, până în 2012 când, ca urmare a unei perioade dificile pentru Grecia, și-au început odiseea de șapte ani în parlament, potrivit TheGuardian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel