EXCLUSIV  Protestul unui comisar-șef: Mă gândesc dacă oamenii ăștia sunt în toate mințile!

Pistol
Pistol

Comisarul-șef în rezervă Mihai Untaru a criticat dur proiectul de lege care dă voie infractorilor să poarte arme.  

Un controversat proiect de lege a trecut se Senat cu un vot covârșitor, însă acum riscă să creeze o uriașă problemă în societate. 

Mai mulți senatori au hotărât să aducă unele modificări în privința regimului armelor și munițiilor care permit, printre altele, oricărui infractor care nu a fost condamnat la închisoare pe viață să poarte arme de foc. Mai mult, dacă în vechea lege o persoană nu avea voie să aibă mai mult de două arme, în noul proiect a fost eliminată și acestă limită.

Comisarul-șef în rezervă Mihai Untaru critică dur inițiativa senatorilor și susține că o astfel de lege, dacă ar fi adoptată, ar crea un adevărat haos.

"Sunt siderat. Ca un om care a purtat și încă poartă armă pe el, stau și mă gândesc cu groază dacă oamenii ăștia sunt în toate mințile. Nu poți să iei o asemenea atitudine în condițiile în care buletinele de evenimente zilnice vorbesc de o creștere fantastic de rapidă și cu un coeficient ridicat de gravitate a violenței stradale, violenței domestice. Actele de violență în România încep să ia un mare avânt pe fondul nemulțumirilor sociale, nemulțumirilor familiale. Este o psihanaliză socială făcută de specialiști. Ne așteaptă un fel de război stradal extrem de grav. Vedem că săptămânal ajung să se bată în stradă că nu cedează trecerea, că are o problemă. E nervos, dar e drogat și e purtător de armă, ce faci? Ne vor așteptam evenimente de o gravitate extraordinară plecând de la o decizie nu numai negândită. Niciunul dintre cei care au depus solicitarea asta de modificare nu are experiența cultului armelor de foc, niciunul nu a fost purtător de armă 10 ani de zile. Sunt niște afoni în materie care pentru un avantaj imediat au luat genul ăsta de decizie." a declarat Mihai Untarul pentru DCNews

Nu vor mai veni tineri către Academia de Poliție

"Vom ajunge să avem mulți mai puțini oameni care vor să acceadă în poliție pentru că problema pe care și-o pune orice individ înainte de a intra în poliție este dacă chiar merită pentru două, trei mii de lei să îmi risc viața când fiecare nebun mă vede în uniformă și îmi poate lua viața?" a mai spus Untaru. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel