Lazăr, torționar sau colaboraționist? Răspunsul unui fost deținut politic pentru Ciutacu

Denisa Zamfir / 09 apr 2019 / 23:09 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Octav Bjoza, fost deținut politic, i-a oferit un răspuns surprizător lui Victor Ciutacu la întrebarea dacă Augustin Lazăr a fost torționar sau colaboraționist.

Întrebat de Victor Ciutacu dacă Augustin Lazăr a fost torționar sau colaboraționist, având în vedere toate acuzațiile dezvăluite în presă cu privire la deținuții politici, Octav Bjoza, fost deținut politic și el, a declarat că actualul procuror general nu a fost torționar și a explicat ce înseamnă cu adevărat cuvântul ''torționar''.

''Putem avea păreri diferite. Nu este punctul de vedere al colegilor mei. În primul rând, presa prea se plusează și îl acuză cum că a fost torționar. În limbajul nostru, cuvântul "'torționar'' înseamnă să torturezi, să bați, să înfometezi, să supui la munci zilnice, să nu oferi minime condiții de igienă și asistență medicală. Nu a fost torționar. Sunt convins având în vedere că sunt zeci de penitenciare în România, prin fiecare au fost și deținuți cu iz politic, mascați sub forma unor deținuți de drept comun. Vreau să știți un lucru. Mă bazez pe intuiție. Niciun procuror nu îndrăznea să scurteze termenul vreunui deținut politic până nu venea de la partid și securitate o dispoziție'', a spus fostul deținut, Octav Bjoza, în transmisiunea lui Victor Ciutacu, de la Fortul 13 Jilava, pentru România TV.

Vezi și: Ciutacu, printre gratii. Andronic: Este cutremurător ce poți vedea aici

 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24