Lazăr, torționar sau colaboraționist? Răspunsul unui fost deținut politic pentru Ciutacu

Octav Bjoza, fost deținut politic, i-a oferit un răspuns surprizător lui Victor Ciutacu la întrebarea dacă Augustin Lazăr a fost torționar sau colaboraționist.

Întrebat de Victor Ciutacu dacă Augustin Lazăr a fost torționar sau colaboraționist, având în vedere toate acuzațiile dezvăluite în presă cu privire la deținuții politici, Octav Bjoza, fost deținut politic și el, a declarat că actualul procuror general nu a fost torționar și a explicat ce înseamnă cu adevărat cuvântul torționar.

Putem avea păreri diferite. Nu este punctul de vedere al colegilor mei. În primul rând, presa prea se plusează și îl acuză cum că a fost torționar. În limbajul nostru, cuvântul "'torționar înseamnă să torturezi, să bați, să înfometezi, să supui la munci zilnice, să nu oferi minime condiții de igienă și asistență medicală. Nu a fost torționar. Sunt convins având în vedere că sunt zeci de penitenciare în România, prin fiecare au fost și deținuți cu iz politic, mascați sub forma unor deținuți de drept comun. Vreau să știți un lucru. Mă bazez pe intuiție. Niciun procuror nu îndrăznea să scurteze termenul vreunui deținut politic până nu venea de la partid și securitate o dispoziție, a spus fostul deținut, Octav Bjoza, în transmisiunea lui Victor Ciutacu, de la Fortul 13 Jilava, pentru România TV.

Vezi și: Ciutacu, printre gratii. Andronic: Este cutremurător ce poți vedea aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel