Lansarea romanului La marginea apei de Sara Gruen, la Humanitas

Editura Humanitas Fiction va aşteaptă la Librăria Humanitas de la Cişmigiu miercuri, 5 iulie, ora 19, la lansarea romanului La marginea apei de Sara Gruen, 'o poveste îndrăzneaţă despre aventură, prietenie şi iubire în umbra celui de-al Doilea Război Mondial' (Harper's Bazaar).

Editura Humanitas Fiction va aşteaptă la Librăria Humanitas de la Cişmigiu miercuri, 5 iulie, ora 19, la lansarea romanului La marginea apei de Sara Gruen, 'o poveste îndrăzneaţă despre aventură, prietenie şi iubire în umbra celui de-al Doilea Război Mondial' (Harper's Bazaar).

La marginea apei este cel mai recent român al scriitoarei, după bestsellerul internaţional Apă pentru elefanţi, ecranizat în 2011, cu Robert Pattinson şi Reese Whiterspoon în rolurile principale. La marginea apei a fost Numărul 1 pe listele de bestselleruri din New York Times şi USA Today. De asemenea, romanul a fost nominalizat pe lista scurtă la Goodreads Choice Award Best Historical Fiction şi Romantic Novelists Association Historical Novel Award. Ediţia în limba română a apărut în colecţia „Raftul Denisei“, în traducerea Irinei Bojin.

La eveniment vor vorbi Ana Barton, scriitoare, Ana-Maria Caia, scriitoare şi jurnalist cultural şi Dana Pîrvan, critic literar. Actriţa Ada Condeescu va citi un fragment din roman. Denisa Comănescu, director general Humanitas Fiction, va fi moderatorul întâlnirii.

La începutul anului 1945, Maddie şi Ellis Hyde, un tânăr cuplu american din înalta societate a Philadelphiei, hotărăsc să traverseze Atlanticul, în ciuda războiului care devasta Europa, cu intenţia de a dovedi existenţa monstrului din Loch Ness şi de a spăla astfel onoarea familiei, pătată cu zece ani în urmă, când colonelul Hyde, tatăl lui Ellis, falsificase câteva fotografii înfăţişând faimoasa creatură ce făcuseră înconjurul lumii. În timp ce Ellis şi bunul său prieten Hank Boyd se lansează într-o căutare frenetică, Maddie începe să descopere adevărul crud care a stat de fapt în spatele propriei căsătorii. Pusă acum faţă în faţă şi cu realitatea războiului, tânăra femeie devine tot mai conştientă de vulnerabilitatea umană, iar lupta pe care o duce ca să se redefinească o apropie de o lume plină de mistere şi superstiţii aparţinând unui spaţiu de legendă.

„Citind La marginea apei pătrundem într-un sătuc scoţian care rezistă dârz în vârtejul războiului, dar şi în inima lui Maddie Hyde, o femeie înstrăinată de ea însăşi până când viaţa o trezeşte la realitate. Sara Gruen demonstrează cu prisosinţă că stăpâneşte magia reconstituirii contextului istoric în ceea ce are el mai autentic, însă adevăratul motor şi sens al romanului ţin de neaşteptata transformare a lui Maddie: ea învaţă să-şi cerceteze adâncul sufletului şi ajunge, prin iubire, să înţeleagă lumea din jur.“ (Paula McLain)

Sara Gruen, una dintre cele mai de succes scriitoare ale momentului, s-a născut în Vancouver şi a crescut în Ontario. În 1993 a absolvit Carleton University din Ottawa cu o diplomă în literatură engleză. În 1999 se mută în Statele Unite, unde lucrează ca redactor tehnic, iar doi ani mai târziu se hotărăşte să se dedice în exclusivitate scrisului. Primele romane, Riding Lessons (2004) şi Flying Changes (2005), o propulsează în atenţia publicului şi a criticii, însă notorietatea şi-o dobândeşte în 2006 cu bestsellerul internaţional Apă pentru elefanţi (Water for the Elephants; Humanitas Fiction, 2009). Succesul formidabil de care s-a bucurat Apă pentru elefanţi îi aduce scriitoarei în toamna lui 2008 un contract de cinci milioane de dolari cu Spiegel & Grau, un imprint al Random House, pentru următoarele două romane, din care primul, Ape House, apare în 2010. Pentru mulţi ani, Apă pentru elefanţi a rămas o prezenţă constantă în topurile celor mai bine vândute cărţi din New York Times, Los Angeles Times, Wall Street Journal, Newsday, UŞA Today. În anii 2006 şi 2007 a fost recompensat cu numeroase premii literare, printre care The Booksense Book of the Year Award, Cosmopolitan’s Fun Fearless Fiction Award, Friends of American Literature Adult Fiction Award, Bookbrowse Diamond Award Best Book, ALA/Alex Award, iar în 2008 a fost nominalizat pe lista lungă la Internaţional IMPAC Dublin Literary Award. În 2015, Sara Gruen publică romanul La marginea apei (At the Water’s Edge). Romanele semnate de Sara Gruen sunt traduse în peste 45 de limbi şi s-au vândut până în prezent în peste 10 milioane de exemplare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel