La Galați,   expoziţie unică în România

La Galați s-a  lansat oficial un nou proiect cu fonduri europene, prin care se va amenaja la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii “Răsvan Angheluţă” o expoziţie permanentă despre patrimoniul natural al zonei pescăreşti Prut-Dunăre, informează președintele PSD al CJ Galați, Costel Fotea.

Prin această expoziție, vizitatorii vor descoperi ecosistemele din acest areal cu ajutorul #tehnologiei: echipamente de videoproiecţie, senzori de mişcare, ochelari de realitate virtuală cu senzori încorporaţi care transpun mişcările în VR şi sisteme de sunet cu efecte speciale.

Atracţia expoziţiei va fi o instalaţie #tridimensională cu nouă locuri. Astfel, vizitatorii vor putea face un zbor virtual deasupra Luncii Prutului şi a Luncii Dunării.

Va fi o călătorie aeriană simulată cu ajutorul ochelarilor de realitate virtuală şi a sistemelor automatizate care vor mişca instalaţia tridimensională. Valoarea investiţiei este de aproape 1,8 milioane de lei, fonduri europene prin Programul Operaţional pentru Pescuit şi Afaceri Maritime 2014-2020, anunță președintele CJ Galați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel