La cine se roagă Patriarhul Daniel. Răspuns neașteptat: "Am crezut că e o glumă"

Ema Apostu / 02 dec 2018 / 18:52 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Florin Piersic a povestit, recent, în cadrul unui eveniment, cum a decurs prima lui întâlnire cu Patriarhul Daniel. Printre momentele evocate, actorul a precizat unul special. 

"Zice: „Piersic Florin, tu la cine te rogi?" E o întrebare atât de frumoasă pentru mine: „Eu mă rog la Isus Cristos, la Maica Domnului, la Sfânta Parschiva" (...) Paraschiva, sfânta Paraschiva, ştiu că mama mea se ruga la ea – „Şi mă mai rog la cineva. Mă rog la mama mea". „Vorbeşti serios?" Zic: „Da. Ca o sfântă a fost". (...)

Stând de vorbă cu dumnealui (Patriarhul Daniel), l-am întrebat: „Dar dumneavoastră, Înaltpreasfinţite? Dumneavoastră, la cine vă rugaţi?" Mi-a spus: „Eu, Florin, mă rog la Ştefan cel Mare". Eu pentru o clipă am crezut că e ca o glumă, şi am spus: „Glumiţi?".„Eu îi ştiu toată viaţa, eu am fost mitropolitul Moldovei şi, stând la Iaşi, am studiat mult despre Ştefan cel Mare, ştiu multe despre el. Şi îmi e atât de aproape, încât în tot ce fac, eu mă gândesc la el. Nu trebuie decât să pomeniţi un nume, şi eu vă spun legat de omul respectiv, legat de întâmplarea respectivă", a povestit Florin Piersic, potrivit Adevărul.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27