Kovesi, anchetată. Vasii: Este regretabil. Socoteli obscure

Laura Codruța Kovesi FOTO AGERPRES
Laura Codruța Kovesi FOTO AGERPRES

Laura Codruța Kovesi ar putea fi primul procuror anchetat de Secţia care cercetează infracţiunile magistraţilor. Structura s-a autosesizat privind cazul şefilor serviciilor de informaţii din MAI care au fost puşi sub acuzare. Avocata Maria Vasii a exprimat un punct de vedere pe marginea acestui subiect.

Potrivit dezvăluirilor făcute la Sinteza Zilei, structura s-a autosesizat cu privire la cazul şefilor serviciului de informaţii din Ministerul de Interne, care au fost puşi sub acuzare. După doi ani şi jumătate, însă, dosarul a fost clasat. De altfel, Florentina Mirica, procuroarea care a instrumentat cazul, este si ea vizată de ancheta celor de la secţia specială.

"Este regretabil că am început cu această informaţie. Este o răfuială între persoanele cu funcţii importante în sistem pentru a transmite mesajele cuvinte. Această secţie trebuie să înceapă cu cazuri legate de administrarea defectuoasă a justiţiei în alte anchete şi nu această răfuială între persoanele din sistem, care se reclamă unele pe altele. Cu privire la soluţia de clasare din acest dosar, sunt convinsă că cei care o vor investiga pe doamna Mirică vor găsi elemente care să ducă la răspunderea ei. Pentru mine, este doar un mesaj transmis de procurori pentru alte socoteli obscure colaterale actului de justiție. Regretabil că această secţie pe care o aşteptăm cu toţii - pentru a îndrepta erorile grave din dosare în care cu adevărat sunt anchete de făcut - începe cu răfuiala proprie între capii sistemului", a declarat Maria Vasii, în emisiunea 100 de minute, de la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel