JO Tokyo 2020 - Cum arată medaliile olimpice. FOTO + VIDEO

Soldaților ruși ar trebui să li se permită să concureze la Jocurile Olimpice, susține un expert ONU
Soldaților ruși ar trebui să li se permită să concureze la Jocurile Olimpice, susține un expert ONU

Organizatorii japonezi au prezentat medaliile olimpice cu exact un an înaintea JO 2020 de la Tokyo.

Organizatorii japonezi au prezentat medaliile olimpice pentru Jocurile Olimpice 2020 de la Tokyo, cu exact un an înainte de debutul Olimpiadei de vară din capitala niponă, relatează Reuters.

La evenimentul de la Tokyo, care a marcat intrarea în ultimul an dinaintea Olimpiadei şi prezentarea medaliilor olimpice, create de designerul japonez Junichi Kawanishi, au participat preşedintele CIO, Thomas Bach, şi premierul Japoniei, Shinzo Abe.

Medaliile, cu un diametru de 85 mm, au fost modelate din metale reciclate, colectate din 6,21 milioane de dispozitive electrice donate din toată Japonia. Pe faţa medaliilor apar o coroană de lauri, sigla Tokyo-2020 şi cercurile olimpice, iar pe revers zeiţa grecească a victoriei Nike în faţa stadionului Panathinaikos şi însemnele olimpice. Medaliile au o grosime de 7,7 mm în zona mai subţire şi de 12,1 mm în zona mai groasă. Medaliile din aur conţin peste 6 grame de aur placate pe argint pur, medaliile de argint conţin argint pur, iar medaliile de bronz au în compoziţie 95% cupru şi 5% zinc.

VIDEO - Medalii Jocurile Olimpice Tokyo 2020

Premierul Abe a declarat că aşteaptă ca Jocurile Olimpice 2020 să aibă acelaşi impact ca şi cele din 1964, găzduite tot la Tokyo: Sportul aduce lumea împreună şi oferă şanse egale pentru toţi. Despre asta este vorba în sport. Acum 50 de ani am învăţat asta când am găzduit Olimpiada la Tokyo. Anul viitor vrem să demonstrăm asta din nou şi vrem ca acest moment să fie o oportunitate de a face acest lucru.

Tokyo 2020 - Medalia de aur

Tokyo 2020 - Medalia de aur

Tokyo 2020 - Medalia de argint

Tokyo 2020 - Medalia de argint

 Tokyo 2020 - Medalia de bronz

Tokyo 2020 - Medalia de bronz

 foto: olympic.org

Va fi un moment minunat şi unic pentru amabilele noastre gazde, pentru a arăta lumii cele mai frumoase părţi ale Japoniei, a declarat preşedintele CIO, Thomas Bach.

Organizatorii au vândut deja 3,2 milioane de bilete la întrecerile olimpice şi peste 200.000 de persoane s-au înscris în acţiuni de voluntariat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel