Îți place să mergi pe jos în natură? Poți medita pentru mai multe beneficii corp-minte

Sursă foto: Pexel (Baurzhan Kadylzhanov)
Sursă foto: Pexel (Baurzhan Kadylzhanov)

Cei care preferă mersul pe jos și aleg să o facă în natură au parte de mai multe beneficii pentru minte și corp. 

Cu vremea de vară și soarele strălucind, timpul petrecut afară este un garant al sănătății. Indiferent dacă ieșiți dimineața pentru a vă energiza pentru o zi plină sau seara pentru a vă relaxa, puteți folosi acest timp pentru a implica atât corpul, cât și mintea. De fapt, puteți transforma cu ușurință în aer liber propriul studio de meditație, concentrându-vă pur și simplu pe aspecte ale naturii și mișcării conștiente în timp ce vă folosiți respirația și imaginația.

Aceste meditații te pot ajuta să te simți mai relaxat, să gândești mai clar și chiar să te ajute la îmbunătățirea concentrării și luării deciziilor, au descoperit studiile, conform CNN. Fiecare meditație poate fi făcută timp de 60 de secunde și până la 60 de minute și poate deveni o rutină. 

Meditează în timp ce mergi 

Dacă mergi pe o pistă, te concentrezi pe un lucru pentru care ești recunoscător în prima tură, apoi treci la alt lucru pentru care ești recunoscător în a doua tură și așa mai departe. Dacă mergi pe un trotuar, concentrează-te asupra unui element în fiecare tură făcută.

O altă formă de meditație este vizualizarea. Când ești la plimbare, gândește-te la un loc care să fie calm și relaxant. De exemplu, în timp ce te plimbi pe străzile unui oraș zgomotos sau pe străzile liniștite din cartierul tău, te poți imagina pe un scaun de plajă pe nisip, lângă apă. Imaginează-ți picioarele în nisip, vântul în păr și soarele pe față, totul pentru a vă simți relaxat și calm în timp ce mergeți și observați cum corpul se simte mai ușor și mai liber în mișcare.

CITEȘTE ȘI - Profesorul Constantin Dulcan, secretul inimii: Să revizuim ideile despre noi, despre ce se întâmplă în corpul nostru

Meditația aromelor

În aer liber, vara, este plin de arome de flori proaspete, copaci, iarbă proaspăt tăiată. Pentru această meditație, stai lângă unul dintre aceste elemente naturale, într-o poziție confortabilă. De aici, inspiră pe nas și inspiră parfumul naturii din jurul tău. După ce inspiri, fă o pauză și țineți respirația pentru câteva secunde, apoi expirați pe nas sau pe gură pentru a elibera aerul parfumat. Pe măsură ce inhalezi, numără până la patru, ține respirația pentru a număra până la doi și apoi expiră pentru a număra până la patru. Repetați acest model de respirație pentru 60 de secunde sau 60 de minute. Această meditație folosește respirația pentru a ajuta la concentrarea minții și poate fi făcută în timpul mișcării. 

Inspiră pe nas și concentrează-te pe un cuvânt care reprezintă o reprezentare pozitivă a modului în care te simți. Acest cuvânt poate fi ”bun”, ”relaxat”, ”fericit” sau chiar ”mândru”. Poate că ești mândru de tine că ai ieșit afară!

Apoi, în timp ce expiri pe gură, gândește-te să renunțați la orice sentimente care sunt opusul sentimentului pozitiv. Acestea pot fi senzația de stres, furie sau neliniște. Repetă acest tipar de respirație și asociere de cuvinte pe durata timpului pe care îl petreci afară.

Îmbunătățiți-vă timpul în natură în această vară cu oricare dintre aceste meditații în aer liber.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel