Italia: Soarta guvernului se va decide până la sfârşitul lunii, potrivit lui Salvini

Vicepremierul italian Matteo Salvini, liderul Ligii (extremă dreapta), a declarat marţi că următoarele patru săptămâni vor fi decisive în ce priveşte supravieţuirea guvernului din care face parte, transmite dpa.

'Vom vedea până la sfârşitul lui iunie', a declarat Salvini, într-un interviu pentru cotidianul Corriere della Sera. Guvernul populist italian a fost zguduit de dispute permanente între cei doi parteneri de coaliţie, Liga şi Mişcarea 5 Stele (M5S, antisistem).

Deşi se aştepta ca disputele să se atenueze după alegerile pentru Parlamentul European, ele s-au amplificat, o situaţie care l-a determinat pe prim-ministrul Giuseppe Conte să ameninţe că va demisiona. 'Dacă nu va exista o asumare clară a responsabilităţilor aşa cum am cerut (...) îi voi preda mandatul meu preşedintelui Republicii', a declarat premierul Conte luni.

Matteo Salvini este văzut ca figura dominantă în guvern după scorul record, 34%, obţinut de formaţiunea sa în alegerile pentru Parlamentul European, şi despre care liderul Ligii spune că i-a oferit un mandat puternic pentru a-şi promova agenda. 'În ce mă priveşte, nu m-am gândit niciodată să dărâm guvernul, nici înainte, nici după alegerile europene. Dar insist: ceea ce contează sunt acţiunile', a declarat el marţi. Salvini vrea mai multă autonomie pentru regiunile din nordul Italiei controlate de formaţiunea sa, reduceri masive de taxe - sfidând regulile bugetare europene - şi măsuri mai aspre împotriva imigraţiei. De partea cealaltă, M5S are rezerve faţă de unele puncte de pe agenda lui Salvini, însă liderul său, Luigi Di Maio, a propus un summit al coaliţiei pentru aplanarea divergenţelor, informează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel