Italia. Sardinia, afectată de cea mai gravă invazie de lăcuste din ultimii 70 de ani

Roiuri de lăcuste au distrus multe culturi agricole şi au infestat numeroase locuinţe de pe insula Sardinia în cadrul celei mai grave invazii de acest tip din ultimii 70 de ani, au anunţat marţi reprezentanţii Coldiretti, cea mai importantă asociaţie a agricultorilor italieni, citaţi de DPA.

Lăcustele au devastat păşuni ce acoperă o suprafaţă de 2.500 de hectare din provincia centrală Nuoro, între micile localităţi Ottana şi Orani. 'Pur şi simplu păşim peste un covor de lăcuste', au transmis într-un comunicat reprezentanţii asociaţiei Coldiretti. Lăcustele sunt adeseori întâlnite în Sardinia în timpul lunilor de vară, însă fermierii şi agricultorii locali spun că aceasta este cea mai gravă invazie observată după Al Doilea Război Mondial, iar fenomenul a fost cauzat în principal de tiparele neobişnuite ale climei din ultimii doi ani.

'Am avut secetă în 2017 şi multă ploaie în 2018, formând climatul ideal pentru ca lăcustele să iasă din pârloage şi să se mute apoi pe terenurile cultivate pentru a se hrăni', a declarat Michele Arbau, reprezentant al asociaţiei Coldiretti Sardinia. 'Nu putem să facem nimic în acest an', a dezvăluit el pentru Reuters, adăugând că există riscul unor invazii de lăcuste şi mai grave în 2020, dacă nu vor fi luate imediat măsuri preventive. Michele Arbau a mai spus că este imposibil de estimat costurile acestei invazii de lăcuste până la finalizarea sezonului agricol, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel