Italia: Di Maio se declară pregătit să sprijine principalele propuneri ale Ligii

Mişcarea 5 Stele (M5S, antisistem) doreşte ca guvernul de coaliţie să supravieţuiască şi este pregătită să susţină două măsuri care reprezintă o prioritate pentru partenerul de coaliţie Liga, a declarat liderul Mişcării, Luigi Di Maio, într-un interviu publicat marţi de cotidianul Corriere della Sera, relatează Reuters, citat de Agerpres.

Premierul Giuseppe Conte a ameninţat luni că va demisiona dacă partenerii săi de coaliţie nu încetează certurile constante. 'Suntem pregătiţi să discutăm propunerile Ligii privind introducerea cotei unice de impozitare şi să acordăm mai multe puteri guvernelor locale, am spus mereu 'da' la aceste măsuri, cu condiţia ca acestea să se facă într-un anumit mod', a declarat di Maio pentru cotidianul Corriere della Sera.

Trebuie trebuie doar să ne aşezăm la masă şi să începem să lucrăm, a spus el. Relaţiile dintre cele două formaţiuni s-au înrăutăţit în timpul campaniei pentru alegerile europarlamentare desfăşurate la 26 mai. Liga a câştigat cu un scor de 34,3%, devansând cu mult M5S şi alimentând speculaţiile că ar putea renunţa la alianţa cu acesta şi încerca declanşarea de alegeri anticipate. În situaţia în care certurile vor continua între partenerii de coaliţie, preşedintele Sergio Mattarella va dizolva parlamentul în luna iunie în vederea organizării de alegeri anticipate în septembrie, astfel încât viitorul guvern să aibă la dispoziţie timp suficient pentru a elabora bugetul pe 2020, mai relevă publicaţiile menţionate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel