Italia: Partidul Democrat doreşte ca noul guvern să pună capăt ''sezonului de ură''

Noul guvern al Italiei trebuie să pună capăt ''sezonului de ură, resentimente, viclenii şi egoisme'' care a fost controlat de fosta administraţie, a declarat miercuri liderul Partidului Democrat (PD, centru-stânga), Nicola Zingaretti, citat de dpa.

În cadrul unei reuniuni a partidului său, Zingaretti a spus că tratativele în desfăşurare cu Mişcarea 5 Stele (M5S) 'sunt şi rămân dificile şi nu sunt o simplă plimbare în parc. Un rezultat este deja clar: (liderul partidului Liga, Matteo) Salvini, care a fost principalul protagonist şi poate pericol (pentru Italia), este izolat şi înfrânt, a subliniat liderul PD.

Mişcarea 5 Stele a suspendat marţi negocierile privind formarea unei noi coaliţii de guvernare cu Partidul Democrat, anunţând că le va relua doar după ce formaţiunea social-democrată se va angaja să-l menţină în fruntea executivului pe Giuseppe Conte.

M5S încearcă să formeze un nou guvern cu fostul adversar politic PD după destrămarea coaliţiei de 14 luni cu Liga (extremă dreapta) condusă de Matteo Salvini şi demisia cabinetului Conte. Luni seară, cele două formaţiuni au părut aproape de un acord, PD semnalând că a renunţat să se opună unui nou mandat de prim-ministru pentru Conte. Totuşi, M5S a emis marţi un comunicat ce contrastează puternic cu aparentele progresele din ultimele zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel