Italia: A început procesul fostului primar din Riace, cunoscut pentru politicile pro-migranţi

Procesul împotriva lui Mimmo Lucano, fostul primar al orăşelului Riace din Calabria, sudul Italiei, devenit cunoscut în toată lumea pentru politicile de integrare a migranţilor, a început marţi în faţa unui tribunal din Locri, transmite dpa. 

Lucano, care a fost primar la Riace până anul trecut, este acuzat de deturnare de fonduri, abuz în serviciu, complicitate la imigraţie ilegală, încălcarea legii achiziţiilor publice şi alte infracţiuni. Mimmo Lucano, care respinge acuzaţiile, este judecat împreună cu alţi 26 de inculpaţi. Adresându-se reporterilor înaintea primei şedinţe, el a declarat că nu se simte victima unui 'proces politic', dar a subliniat că a 'lucrat întotdeauna pentru cei slabi şi marginalizaţi'.

Mai mulţi susţinători ai lui Lucano s-au adunat în faţa tribunalului din Locri, unde poliţia a mobilizat numeroase forţe. Unii susţinători purtau tricouri cu sloganul 'Să rămânem umani'. În mandatul lui Lucano, Riace a fost salutat drept un model de integrare, după ce primarul a repopulat localitatea cu sute de migranţi, care au fost pregătiţi în meşteşuguri tradiţionale, au primit locuri de muncă şi alocaţii de subzistenţă.

În octombrie, primarul Lucano a fost suspendat din funcţie şi plasat în arest temporar la domiciliu. Procurorii îl acuză că a aranjat căsătorii false pentru a ajuta migranţi să obţină drept de rezidenţă, şi că a acordat în mod ilegal un contract pentru colectarea de deşeuri unei cooperative a migranţilor. O altă lovitură pentru Lucano a fost eşecul la scrutinul local de luna trecută, când nu a fost ales în consiliul orăşenesc, iar postul de primar a fost câştigat de candidatul sprijinit de partidul de extremă dreapta Liga. În urma acuzaţiilor aduse, fostul primar nu mai are dreptul să locuiască în Riace, ultimul său apel faţă de această interdicţie fiind respins marţi, potrivit agenţiei ANSA, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel