Irak: Aviaţia franceză a distrus mai multe ascunzători şi tuneluri ale SI

Aviaţia franceză a bombardat joi 'mai multe ascunzători şi tuneluri' ale grupării Stat Islamic (SI) în nord-estul Irakului, a anunţat vineri ministrul francez al apărării, Florence Parly, transmite AFP. 

'Ieri (joi, n.red.), aviaţia franceză a bombardat mai multe ascunzători şi tuneluri ale Daesh (acronimul arab al SI, n.red.), căruia nu-i vom lăsa niciun răgaz', a transmis ministrul pe Twitter. 'Levantul a fost teatrul a numeroase repoziţionări recente. Poziţia Franţei, în ce o priveşte, este constantă, iar determinarea sa de a lupta împotriva terorismului (este) intactă', a adăugat Florence Parly, făcând aluzie la retragerea parţială a trupelor americane din nord-estul Siriei, dezaprobată de aliaţii Statelor Unite.

Potrivit detaliilor furnizate de Statul Major francez, 'o patrulă de (avioane) Rafale a întreprins un raid împotriva mai multor ascunzători ale Daesh în nord-estul Irakului', în cadrul operaţiunii 'Chammal', componenta franceză a operaţiunii 'Inherent Resolve', purtată de o coaliţie internaţională sub comanda SUA.

Obiectivul a fost 'distrugerea mai multor tuneluri folosite de Daesh ca bază pentru acţiunile sale, şi slăbirea capacităţilor sale logistice şi militare în această regiune', a adăugat sursa citată. SI a confirmat joi moartea liderului său Abu Bakr al-Baghdadi, la cinci zile după ce preşedintele american Donald Trump anunţase decesul acestuia în cursul unei operaţiuni a forţelor speciale americane în Siria.

În acelaşi mesaj audio, SI a comunicat numele succesorului lui al-Baghdadi, Ibrahim al-Hashemi al-Qurashi, şi a ameninţat SUA cu represalii. La 14 noiembrie va avea loc, la Washington, o reuniune ministerială a coaliţiei internaţionale antijihadiste, unde vor fi discutate 'măsurile viitoare de luat pentru a creşte prezenţa coaliţiei în nord-estul Siriei', a declarat un responsabil american pentru presă, sub rezerva anonimatului, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel