Urmărește emisiunea live


Ion Cristoiu: Iohannis, câștigător din primul tur, nuanța din mesajul lui Orban. Asta se pregătește, vă dați seama ce ar însemna?

Jurnalistul Ion Cristoiu a explicat cum ar fi posibil ca președintele în funcție Klaus Iohannis să câștige alegerile prezidențiale din primul tur. El a remarcat o nuanță în discursul lui Ludovic Orban. 

Pentru a câștiga alegerile prezidențiale din primul tur, candidatul la alegerile prezidențiale trebuie să ia 50% plus unu din numărul total al alegătorilor, ceea ce e imposibil. Și cum e posibil ca președintele în funcție să câștige alegerile prezidențiale din primul tur? Jurnalistul Ion Cristoiu a explicat, la România TV. 

Ion Cristoiu a explicat că la toate prezidențialele de după 1990, primul clasat după primul tur a avut maximum 40%, nimeni nu a avut peste 50% în istoria post-decembristă, în primul tur. El a precizat: ”Pe asta se mizează: dl Klaus Iohannis să aibă 52%, să se spună că, propagandistic vorbind, a câștigat din primul tur, dar Constituția nu permite să fie declarat învingător. Poate să aibă Klaus Iohannis 52% din prezență, doamna Dăncilă să aibă 18-20% și restul să se împartă. E vorba de o victorie în primul tur, dar de imagine, propagandistic. Dl Ludovic Orban a făcut o nuanță, am fost foarte atent, a spus: va fi un asemenea scor, încât Klaus Iohannis va fi câștigător după primul tur. Va fi primul clasat după primul tur care să aibă peste 50%. Cu excepția lui Iliescu, în 90, n-a avut nimeni. (...) Asta cred că se pregătește. Repet, victorie de imagine, vă imaginați ce ar însemna?”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel