Iohannis, mesaj pentru studenţii români din străinătate

Mihai Ciobanu / 08 ian 2019 / 20:24 Salveaza PDF Comentarii
Klaus Iohannis
Descriere foto: Klaus Iohannis

Klaus Iohannis a transmis marţi, 8 ianuarie a.c., un mesaj cu prilejul celei de-a X-a ediţii a Galei Studenţilor Români din Străinătate. Mesajul a fost prezentat de către doamna Ligia Deca, Consilier de Stat - Departamentul Educaţie şi Cercetare.

Vă prezentăm în continuare textul mesajului:

"Doresc să felicit Liga Studenţilor Români din Străinătate, precum şi reprezentanţii sectorului privat pentru iniţiativa lor de a premia o parte dintre studenţii români care s-au distins prin cariera lor academică peste hotare. Aceşti tineri sunt ambasadori ai culturii şi ai educaţiei româneşti şi reprezintă un important vector în construirea imaginii ţării noastre.

În anul care tocmai s-a încheiat am reflectat cu toţii asupra istoriei României centenare. Fără contribuţia tinerilor români care au studiat peste graniţe nu s-ar fi putut pune bazele României moderne. Generaţia paşoptistă, de exemplu, s-a folosit de experienţa studiilor în Europa de Vest pentru a promova ideea unor instituţii democratice şi moderne în ţările române. Progresul tehnologic şi cultural al ţării noastre a fost mereu facilitat de libera circulaţie a ideilor, de cooperarea cu alte popoare din Europa şi din lume.

În ultimii ani această mobilitate a fost de cele mai multe ori unidirecţională

 

România are de pierdut de fiecare dată când un tânăr nu găseşte acasă oportunităţile profesionale şi personale pe care le caută. Nu înseamnă însă că trebuie să descurajăm mobilitatea academică, pentru că aceasta reprezintă o sursă importantă de parteneriate şi contribuie la realizarea de proiecte economice sau de cercetare comune cu specialişti din alte state. În contextul globalizării, tinerii români care studiază în afara graniţelor pot deveni un catalizator pentru dezvoltarea economică şi socială a României.

În acest sens, îndemn câştigătorii de astăzi să îşi folosească talentul şi competenţele pentru a contribui la progresul economic şi social şi pentru a-şi folosi energia în proiecte de succes. Puneţi în valoare educaţia pe care aţi primit-o aici, în România, şi arătaţi întregii lumi că românii sunt un popor deschis şi creativ!

Vă felicit, dragi câştigători ai premiilor Ligii Studenţilor Români din Străinătate! Vă doresc succes în activitatea voastră şi sper că veţi reuşi să vă transpuneţi talentul în realizări notabile de-a lungul anilor care urmează, inclusiv în ţara noastră. Cu ocazia celei de-a zecea ediţii a Galei, vă urez "La mulţi ani!" şi sunt convins că evenimentul va continua să fie un punct de reper în recunoaşterea meritelor studenţilor români din întreaga lume."

Vezi şi: PROTESTE în România. Radu Tudor, propunere: O spun deschis

Grecia, atenţionare de călătorie


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24